Waarom folie onder laminaat?

Laminaat is nog altijd een populair type vloerbedekking. Dat ook laminaat met zijn tijd meegaat bewijzen de laatste ontwikkelingen: er bestaan goede warmte doorlatende soorten laminaat en zelfs waterbestendig laminaat dat in een badkamer of keuken gelegd kan worden. Maar voordat je zo’n waterbestendig type aanlegt dien je onder je laminaat een extra beschermende folie aan te brengen. In dit nieuwe blog vertellen we je meer over het hoe en waarom.

Folie onder laminaat leggen

Dit speciale folie onder een laminaatvloer heeft als voornaamste functie om de grond- of basisvloer te beschermen. Een folie wordt ook weleens een ondervloer genoemd en is eigenlijk niet meer dan een soort mat die je tussen de basisvloer en het laminaat legt. Dit folie heeft meerdere doeleinden. Ook wanneer je graag een geluiddempende vloer hebt dien je dit folie tussen de lagen te plaatsen. Heb je vloerverwarming? Dan helpt een speciale isolerende folie eveneens om de warmte beter door te laten. Bovendien krijgt je vloer een betere warmte-isolatie en verlaag je automatisch de stookkosten.

Met of zonder folie

Ga je laminaat kopen? Check dan wel altijd even de beschrijving of gebruikshandleiding. Er zijn ook modellen laminaat te koop die al een deel folie onder de plank gelijmd hebben. Nog een laag folie leggen is in dat geval niet aan te raden. De vloer kan hierdoor instabiel worden en de laminaatdelen kunnen gaan wiebelen als je erover loopt.

Wel of niet vochtwerend?

Let op: een folie houdt niet altijd vocht of damp tegen. Raadpleeg hiervoor altijd de gebruiksaanwijzing van je nieuwe ondervloer. Is je vloer niet bestand tegen vocht, dan ontstaat er een grote kans dat de laminaatdelen kromtrekken of dat het laminaat opbolt.

Meer weten?

Laminaat koop je bij een van de vele dealers van Bruynzeel Home Products. Je vindt deze verkooppunten op dit handige overzichtje. Meer weten over onze producten? Raadpleeg dan de website en laat je verrassen door ons aanbod. Onze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de doe-het-zelver. Zo ook ons laminaat, dat je eenvoudig en snel kunt leggen.Hoe moet je laminaat snijden?
Algemeen
Hoe laminaat afwerken bij de deur?
Algemeen
Hoe moet je laminaat doorleggen?
Algemeen
Hoe leg je laminaat?
Algemeen
Laminaat kopen: waar let je op?
Algemeen
Waarom een ondervloer onder laminaat?
Algemeen
Wat heb je nodig voor laminaat leggen?
Algemeen
Hoe beginnen met laminaat leggen?
Algemeen
Hoe dik moet laminaat zijn?
Algemeen