Is een houten vloer voor de woonkamer geschikt?

Een houten vloer is een prachtige basis voor elk interieur. Door het gebruik van natuurlijk materiaal breng je een stukje natuur in huis. De levendige kleurenopties in combinatie met de houtnerf geeft een warme en knusse sfeer aan elke ruimte. Maar is een houten vloer voor de woonkamer geschikt, of wordt hier een ander type vloer aangeraden?

Houten vloer voor de woonkamer

Het antwoord op deze vraag is een volmondige ‘ja!’. Een houten vloer is meer dan geschikt voor de woonkamer en wordt hier dan ook veel gebruikt. De woonkamer is een ruimte waar vaak de meeste tijd wordt gespendeerd binnenshuis, afgezien van de slaapkamer. Hiernaast wordt visite in de meeste gevallen in deze ruimte ontvangen. Door intensief gebruik kan de vloer in een woonkamer makkelijk slijten, het is daarom verstandig om te gaan voor een vloerbekleding met een hoge slijtvastheid. Maar omdat een massief houten vloer zeer duurzaam is, kan deze het goed verdragen. Daarnaast is de woonkamer de ruimte die je graag gezellig wilt inrichten zodat er een welkome en uitnodigende sfeer heerst. Door middel van een houten vloer in de woonkamer breng je dat extra stukje warmte en gezelligheid in huis. De perfecte keuze, dus!

Beschermen tegen intensief gebruik

Een houten vloer van Bruynzeel is zo duurzaam dat deze een leven lang mee kan. Echter is dit alleen het geval wanneer je de vloer goed onderhoudt. We moeten immers niet vergeten dat hout een natuurlijk materiaal is. Het vereist daarom een beetje zorg in de vorm van een oliebeurt. Gemiddeld twee keer per jaar raden wij je aan om de vloer in te smeren met onderhoudsolie, echter, licht dit aan de activiteit en de grootte van het gezin. Gebruik daarnaast geen agressieve schoonmiddelen tijdens het poetsen. Lees bij schoonmaakmiddelen altijd eerst zorgvuldig het gebruiksadvies voor gebruik om beschadigingen te voorkomen. Eigenlijk is stofzuigen al voldoende om de vloer schoon te houden, dit omdat stof en vuil makkelijk van het gladde oppervlak loskomt.

Een keer wat anders

Ben je toe aan een nieuwe sfeer in de woonkamer? Een houten vloer laat zich makkelijk renoveren, en bij zo’n renovatieproces is het vaak mogelijk om de vloer (afhankelijk van de houtsoort) te oliën in een andere kleur dan dat deze oorspronkelijk had. Er wordt dan een dunne laag van de bovenzijde van de vloer weggeschuurd, zodat er een nieuwe laag zichtbaar wordt. Deze kan dan worden gelakt of geolied zoals jij het wil. Je kan er dus soms voor kiezen om een andere kleur toe te passen, zodat de vloer een compleet andere uitstraling heeft. Wil je weten of jouw vloer geschikt is voor een nieuwe kleur? Neem gerust contact met onze dealers op, zij helpen je graag.

Wat voor houten vloer je ook kiest, bij Bruynzeel ben je verzekerd van vakmanschap, duurzaamheid en hoge kwaliteit. Onze parketteurs komen de vloer voor je leggen en geven vooraf advies over het ondergrond. Dus, wil jij een houten vloer voor in de woonkamer? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Terug naar vloeren algemeen

Kan ik een houten vloer in mijn keuken of badkamer leggen?
Algemeen
Wat zijn de voor- en nadelen van een houten vloer?
Algemeen
Een houten vloer of gietvloer?
Algemeen
Een eiken vloer in de white wash?
Algemeen
In welke richting moet je een houten vloer leggen?
Algemeen
Een houten vloer in keuken leggen?
Algemeen
Een houten vloer afdekken
Algemeen
Hoe moet je laminaat snijden?
Algemeen
Hoe laminaat afwerken bij de deur?
Algemeen
Hoe moet je laminaat doorleggen?
Algemeen
Hoe leg je laminaat?
Algemeen
Waarom folie onder laminaat?
Algemeen
Laminaat kopen: waar let je op?
Algemeen
Waarom een ondervloer onder laminaat?
Algemeen
Hoe creëer ik een klassieke look met parket?
Algemeen
Massieve vloer zelf leggen: hoe doe je dat?
Algemeen