Een houten vloer of gietvloer?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer zijn er uiteenlopende opties beschikbaar. Je hebt bijvoorbeeld de keuze tussen een houten vloer en een gietvloer. Het type vloer dat je kiest heeft veel invloed op de uitstraling van jouw huis. Een gietvloer geeft bijvoorbeeld een andere sfeer dan een houten vloer. Ook de manier van onderhoud is per type vloer verschillend.

Gietvloer

Een gietvloer is een strakke vloer die, zoals de naam al aangeeft, in één geheel wordt gegoten. Het is een gladde oppervlakte in één kleur. Een gietvloer zorgt voor eenvoud in huis en is prima te combineren. We zien dit type vloer vaak terugkomen in industriële interieurstijlen. Het is een naadloze finish, wat maakt dat deze makkelijk te onderhouden is. Een nadeel is echter dat je op een gietvloer snel krassen ziet. Bijvoorbeeld door het schuiven met stoelen of andere meubelen.

Of toch hout?

Een houten vloer geeft meteen een bepaalde sfeer aan je huis. Welk type sfeer dat is kun je zelf bepalen. Het komt goed tot zijn recht in vrijwel elk interieur. Als een houten vloer goed onderhouden wordt, dan gaat hij erg lang mee. Afhankelijk van het type houten vloer kan deze er levenslang tegenaan. Een duurzame optie dus.

Het onderhoud van een houten vloer is belangrijk, maar gelukkig wel eenvoudig. Wil je hier meer over weten? Onze adviseurs vertellen je er graag meer over. Een ander voordeel van een houten vloer is dat het een natuurproduct wat zich uit in een unieke uitstraling, dit omdat elke plank uniek is qua kleur en houttekening. Tevens zijn veel van deze vloeren van hout, afhankelijk van het type en dikte, prima te combineren met vloerverwarming.

Houten vloeren van Bruynzeel

Wanneer je kiest voor een houten vloer, dan kan je bij Bruynzeel veel kanten op. Vloeren van eikenhout zijn altijd een goede keuze. Met deze houtsoort creëer je een rustieke, natuurlijke uitstraling wat je huis karakter geeft. Wil je een landelijke stijl aan je huis geven? Dan zijn een houten brede delen een mooie basis. Bruynzeel heeft de brede delen in verschillende maten, kleuren en afwerkingen.

Meer opties met een houten vloer

Met een houten vloer heb je meer mogelijkheden dan met een gietvloer. Je kunt er meerdere kanten mee op. De genoemde voorbeelden zijn lang niet alle opties voor vloeren. Bruynzeel heeft hier uiteenlopende keuzemogelijkheden voor. In ons vloerenassortiment kun je de verschillende type vloeren bekijken.

Terug naar vloeren algemeen

Kan ik een houten vloer in mijn keuken of badkamer leggen?
Algemeen
Wat zijn de voor- en nadelen van een houten vloer?
Algemeen
Is een houten vloer voor de woonkamer geschikt?
Algemeen
Een eiken vloer in de white wash?
Algemeen
In welke richting moet je een houten vloer leggen?
Algemeen
Een houten vloer in keuken leggen?
Algemeen
Een houten vloer afdekken
Algemeen
Hoe moet je laminaat snijden?
Algemeen
Hoe laminaat afwerken bij de deur?
Algemeen
Hoe moet je laminaat doorleggen?
Algemeen
Hoe leg je laminaat?
Algemeen
Waarom folie onder laminaat?
Algemeen
Laminaat kopen: waar let je op?
Algemeen
Waarom een ondervloer onder laminaat?
Algemeen
Hoe creëer ik een klassieke look met parket?
Algemeen
Massieve vloer zelf leggen: hoe doe je dat?
Algemeen