Hoe creëer ik een klassieke look met parket?

Parket wordt al enkele eeuwen toegepast als stijlvolle houten vloer. Eerst in de huizen van de welgestelden, maar inmiddels kan iedereen gelukkig parketvloeren voor een schappelijke prijs aanschaffen. Houd je van een klassieke inrichting en wil je deze ook nastreven met je parket? Lees hier dan enkele van onze tips over het leggen van een parketvloer met klassieke uitstraling in je woning.

Donkere kleuren

Wat je vaak ziet in klassieke interieurs is dat de vloer een donkere kleur heeft. Dit valt goed te combineren met een witte muur of zware, houten meubelen. Deze meubelen zijn vaak in donkere kleur en sluiten daardoor goed aan op de vloer zonder dat dit vloekt. Sowieso is parket als vloer voor een klassiek interieur goed geschikt: het was immers eeuwenlang een van de weinige geschikte materialen voor binnenvloeren.

Visgraat motief

Heb je een klassieke woning, bijvoorbeeld een grachtenpand of oude boerderij? Dan is parket in een visgraat motief een zeer stijlvolle keuze voor de vloer. Vloeren in dit patroon zag je vroeger vooral in de huizen van adellijke families en paleizen omstreeks de 16e en 17e eeuw. Inmiddels wordt parket al eeuwenlang in visgraatverband aangelegd. Het geeft een levendig en toch robuust uiterlijk aan je vloer. Dankzij de unieke vorm blijft vloer interesseren. En toch: visgraat motief kun je ook prima in de moderne woningen leggen.

Andere patronen

Naast visgraat zijn er nog verschillende andere patronen die je kunt leggen met parket. Bijvoorbeeld een diagonale plank, horizontaal of met details. In het laatste geval gaat het om echt vakwerk. Hiervoor is het beter om een professionele parketlegger in te schakelen die allerhande figuren en vormen kan leggen.

De juiste vloer in je woning leggen

Twijfel je nog of het parket van je voorkeur in jouw woning past? Laat je inspireren door onze brochures en het online assortiment. De parketvloeren in visgraatmotief kun je zelf makkelijk aanleggen door gebruik te maken van de bijgeleverde legwijzer. Meer informatie of benieuwd waar je ons parket kunt vinden? Bekijk hier het overzicht met verkooppunten.


Terug naar vloeren algemeen

Kan ik een houten vloer in mijn keuken of badkamer leggen?
Algemeen
Wat zijn de voor- en nadelen van een houten vloer?
Algemeen
Is een houten vloer voor de woonkamer geschikt?
Algemeen
Een houten vloer of gietvloer?
Algemeen
Een eiken vloer in de white wash?
Algemeen
In welke richting moet je een houten vloer leggen?
Algemeen
Een houten vloer in keuken leggen?
Algemeen
Een houten vloer afdekken
Algemeen
Hoe moet je laminaat snijden?
Algemeen
Hoe laminaat afwerken bij de deur?
Algemeen
Hoe moet je laminaat doorleggen?
Algemeen
Hoe leg je laminaat?
Algemeen
Waarom folie onder laminaat?
Algemeen
Laminaat kopen: waar let je op?
Algemeen
Waarom een ondervloer onder laminaat?
Algemeen
Massieve vloer zelf leggen: hoe doe je dat?
Algemeen