Een eiken vloer in de white wash?

White wash is een veelgehoorde term in de vloerenindustrie. In de houten vloerenbranche duidt dit op een houten vloer die is behandeld met een witte kleurhoudende olie. White wash geeft hout een witte waas die zowel Scandinavisch als landelijk aandoet. We zien deze kleurtrend wat minder vaak terug in de moderne interieurstijlen maar hier zal het zeker ook niet misstaan. Het is een subtiele afwerking waarbij vloeren een gebleekte, lichte uitstraling krijgen waarbij de natuurlijke houttekening zichtbaar blijft. White wash heeft het mooiste effect op eiken vloeren. Tropische houtsoorten zijn vaak te donker en nemen de kleur slecht of niet op. Bruynzeel gebruikt uitsluitend eersteklas eikenhout voor haar houten vloeren. Het is dus mogelijk om een houten Bruynzeelvloer te laten behandelen met een white wash. In het kleurenpalet van Eigen Eiken zijn veel lichtere kleuroliën beschikbaar die White wash genoemd zouden kunnen worden. Denk hierbij aan de kleuren Anijs of Zeezout.

Eiken vloer white wash

Heb je een houten vloer die je graag een White wash zou willen geven? Dan is dit in de meeste gevallen ook mogelijk. Er zijn wel een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden. De houtsoort en de huidige beschermlaag. In de meeste gevallen is het mogelijk om een houten parketvloer bij een renovatiebeurt, waarbij na het opschuren van de vloer een nieuwe olie wordt aangebracht, ervoor te kiezen om een andere kleur aan te laten brengen dan die voorheen op de vloer zat. White wash is een techniek waarbij olie met wit pigment in een dunne laag in het hout wordt geboend. Hiervoor zal de vloer eerst volledig en egaal moeten worden afgeschuurd. Bij zo’n renovatiebeurt kan je ook gelijk beschadigde planken laten vervangen zodat je vloer er weer als nieuw uit ziet.

Whitewashen van houten vloeren is specialistisch werk. Ben je niet zeker van een goed doe-het-zelf resultaat neem dan geen risico maar besteed het whitewashen van uw houten vloer uit! Denkt u erover uw vloer te laten behandelen met white wash olie en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met een van onze dealers. Zij voorzien je graag van passend advies.

Terug naar vloeren algemeen

Kan ik een houten vloer in mijn keuken of badkamer leggen?
Algemeen
Wat zijn de voor- en nadelen van een houten vloer?
Algemeen
Is een houten vloer voor de woonkamer geschikt?
Algemeen
Een houten vloer of gietvloer?
Algemeen
In welke richting moet je een houten vloer leggen?
Algemeen
Een houten vloer in keuken leggen?
Algemeen
Een houten vloer afdekken
Algemeen
Hoe moet je laminaat snijden?
Algemeen
Hoe laminaat afwerken bij de deur?
Algemeen
Hoe moet je laminaat doorleggen?
Algemeen
Hoe leg je laminaat?
Algemeen
Waarom folie onder laminaat?
Algemeen
Laminaat kopen: waar let je op?
Algemeen
Waarom een ondervloer onder laminaat?
Algemeen
Hoe creëer ik een klassieke look met parket?
Algemeen
Massieve vloer zelf leggen: hoe doe je dat?
Algemeen