Kan ik een eiken vloer schuren?

Eiken vloeren zijn echte showstoppers die een ruimte kunnen omtoveren tot een prachtig geheel. Bovendien ben je verzekerd van een vloer die levenslang mee kan gaan (indien je er goed mee omgaat). De natuurlijke karakteristieken van het hout geven een gezellige en warme sfeer aan elke ruimte. Wanneer je een parketrenovatie overweegt, kan het nodig zijn om een eiken vloer te schuren.

Een eiken vloer schuren

Door middel van het schuren van een eiken vloer kan je het hout nieuw leven inblazen: het hout krijgt een andere uitstraling en voelt anders aan. Bij het schuren wordt namelijk de bovenste laag van het hout gelijk gemaakt. De houtnerf komt weer tevoorschijn en de textuur van het oppervlak verandert. Het voelt dus gladder en vlakker aan de voeten en heeft een beter zichtbaar houtpatroon. Een geschuurde eiken vloer kan eventueel geolied worden voor glans en een diepere kleur. Het klinkt als een makkelijke klus: de ruimte leeghalen, een schuurmachine huren en aan de slag. Echter is dit in de praktijk een stuk lastiger. Het schuren van een eiken vloer is een vak apart waar snel onherstelbare fouten mee gemaakt kunnen worden. Het zou zonde zijn als je kosten denkt te besparen en aan het einde van de rit met een zodanig beschadigde vloer zit dat je genoodzaakt bent te investeren in een compleet nieuwe vloer.

Professionele hulp

Het schuren van een eiken vloer is een specialisme wat met uiterste nauwkeurigheid en ervaring uitgevoerd dient te worden. Op deze manier blijft jouw vloer bespaart en kan je binnen de kortste tijd genieten van eikenhout wat gloednieuw oogt en voelt. Bruynzeel voert parketrenovaties uit waarbij ook het schuren van een eiken vloer aan bod komt. Prijzen voor renovatie/schuren en oliën is afhankelijk per project. Iemand van Bruynzeel kan langskomen om een offerte op maat te maken. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Terug naar vloeren algemeen
Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Kan ik mijn houten vloer laten renoveren?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer kleuren?
Onderhoud