Kan je een eiken vloer schuren en lakken?

Een eiken vloer is een prachtige vertoning die ook nog eens veel voordelen met zich meeneemt. Naast de levendige en robuuste uitstraling is het namelijk ook een zeer duurzame vloer die levens lang mee gaat mits deze volgens instructies onderhouden wordt. Ondanks de mooie kleur en structuur van een eiken vloer, kan het gebeuren dat je op ten duur toe bent aan iets nieuws. Misschien omdat je smaak veranderd is, omdat je jouw bestaande interieur gaat inwisselen voor een andere stijl of simpelweg omdat de vloer toe is aan een grondige onderhoudsbeurt. In zo’n geval is renovatie van de eiken vloer mogelijk. In zo’n geval gaan we de eiken vloer schuren en lakken of oliën.

Een eiken vloer schuren en lakken

Een goede manier om een houten vloer nieuw leven in te blazen is door middel van schuren en deze opnieuw te lakken of oliën. Het hout krijgt hierdoor een compleet andere uitstraling en, indien er vooraf lichte beschadigingen aanwezig waren, verdwijnen die met de schuurbeurt. Als er grotere krassen of andere beschadigingen aanwezig zijn kunnen wij de beschadigde vloerdelen voorafgaand het schuren vervangen.

Een eiken vloer schuren en opnieuw lakken of oliën transformeert een bestaande vloer om tot een variant die er weer zo goed als nieuw uit ziet. Na het schuren kunnen we lakken of oliën. Kies een kleur uit die jij mooi vindt en denk ook na over hoe glanzend of mat jij het eindresultaat voor je ziet. Tijdens zo’n renovatieproces kan je er ook voor kiezen om voor een andere kleur te gaan dan dat de vloer eerst had, mits de houtsoort dit toelaat. Donkere houtsoorten laten zich natuurlijk minder goed kleuren dan lichtere houtsoorten. Met eikenhouten vloeren zit je eigenlijk altijd goed, maar toch is het verstandig om je te laten adviseren indien je vloer wilt gaan renoveren, elke vloer is nou eenmaal anders. Tijdens zo’n renovatie wordt jouw bestaande vloer immers helemaal omgetoverd tot een nieuw uitstraling, dus het is belangrijk dat jij het mooi vindt en er de komende jaren tegen aan wil kijken maar ook is het belangrijk dat de vloer geschikt is voor de make-over die jij voor ogen hebt. Wil je meer weten op het gebied van renovatie en onderhoud? We geven graag persoonlijk advies.

Vraag om hulp

Het klinkt wellicht eenvoudig: de ruimte leeg maken, de vloer schuren en vervolgens gaan lakken of oliën. Helaas is het niet zo makkelijk in werkelijkheid. Een eiken vloer is een waardevolle vloer die je niet wilt beschadigen. Wanneer je geen ervaring hebt met het schuren van dit type vloer is het zeer makkelijk om fouten te maken, want het is en blijft een vak apart. Een fout zit in een klein hoekje en is al snel onherstelbaar. Het is natuurlijk niet de bedoeling om de vloer zodanig te beschadigen dat er een geheel nieuwe vloer in moet.

Omdat het schuren van eiken vloeren iets is wat je beter aan een vakkundige over kan laten, helpt Bruynzeel je hierin graag verder. Wij verzorgen graag renovaties voor jou, waarbij onze vakmensen met nauwkeurige hand en een koffer vol met ervaring (en gereedschap) jouw vloer onder handen nemen. Jij kiest het eindresultaat wat je mooi vindt en wij zorgen dat het professioneel uitgevoerd wordt. Het gevaar dit het in het ongelijk opschuren van de vloer, dit gaat al snel fout met een simpele handschuurmachine. Hiervoor worden speciale schuurmachines gebruikt waarbij het schurende gedeelte niet horizontaal, maar verticaal op de vloer komt. Als dit niet goed wordt afgesteld, kan het zijn dat de schuurmachine zichzelf schuin in de schuurt en er dus onherstelbare “heuveltjes” in de vloer komen. Voor het professioneel afstellen van deze machines is kennis nodig en daarvoor ben je bij Bruynzeel aan het juiste adres.

Naast het schuren behoort ook het oliën of lakken van een eiken vloer onder onze renovatiemogelijkheden. Iemand van Bruynzeel komt graag bij jou langs om een offerte op maat te maken. Neem contact met ons op voor een afspraak, onze adviseurs helpen je graag.

Terug naar vloeren algemeen

Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Kan ik mijn houten vloer laten renoveren?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer kleuren?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer plank vervangen?
Onderhoud
Een houten vloer schuren?
Onderhoud
Hoe krijg je een houten vloer weer als nieuw?
Onderhoud
Hoe kun je een houten vloer bijwerken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer een andere kleur geven?
Onderhoud
Een parketvloer kleuren
Onderhoud
Kan ik een parketvloer schuren en lakken?
Onderhoud
Wat kost een parketvloer schuren?
Onderhoud
Hoe vaak moet je een parketvloer schuren?
Onderhoud
Houten vloer met hond?
Onderhoud
Houten vloer waterdicht maken?
Onderhoud
Houten vloer ontvetten?
Onderhoud
Een houten vloer opknappen?
Onderhoud