Kan ik een eiken vloer kleuren?

Eiken vloeren van Bruynzeel zijn erg duurzaam. Zo’n mooie vloer gaat een leven lang mee. Uiteraard treden er wel vormen van slijtage op na jarenlang intensief gebruik, maar dit is doormiddel van renovatie op te lossen. Tijdens zo’n parketvloer renovatie wordt de bovenlaag verwijderd zodat er weer een mooie, onbeschadigde laag tevoorschijn komt. Vervolgens wordt deze laag geschuurd en bewerkt met lak of olie. Tevens kunnen we jouw eiken vloer kleuren. Als je eerst een donkere eiken vloer had, kan je nu bijvoorbeeld kiezen voor een lichte kleur. En andersom.

Eiken vloer kleuren parketvloer wordt opgeknapt doormiddel van schuren of borstelen, het vervangen van beschadigde delen en het vervangen van plinten. Een versleten eikenvloer wordt op deze manier omgetoverd naar een gloednieuw exemplaar wat eruitziet alsof het net is gelegd. Kies welke bewerking jij mooi vindt: het rustige en gladde oppervlak van een geschuurde vloer, het ruwe karakter van een geborstelde eikenvloer of het doorleefde gevoel van verouderd eikenhout.

Eiken houten vloer kleuren

Wanneer een vloer intensief gebruikt wordt zal deze op ten duur zijn originele kleur verliezen. Er ontstaan beschadigingen, verkleuringen en de levendigheid van de diepe houtkleur wordt dof. Bij een renovatie kan je eikenhout weer helemaal worden hersteld naar de originele staat, dus ook naar de originele kleur. Mocht je juist behoefte hebben aan een compleet nieuwe kleur dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Zo kan je je lichte hout omtoveren naar een diepe donkere kleur om een compleet nieuwe uitstraling te creëren.

Kies uw kleur

Bekijk ons vloeren assortiment om te zien welke kleuren tot de mogelijkheden vallen. Het renoveren en kleuren van een eiken vloer kan Bruynzeel ook uitvoeren op vloeren die niet door ons zijn gelegd. Dit is een aanzienlijk goedkopere oplossing dan het kopen van een compleet nieuwe vloer. Heb je interesse? Dan kan je bij Bruynzeel eenvoudig online een parketrenovatie offerte opvragen. Tevens kan iemand van Bruynzeel bij jou langskomen om een offerte op maat te maken. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Terug naar vloeren algemeen
Hoe moet ik mijn houten vloer onderhouden?
Onderhoud
Kan ik mijn houten vloer laten renoveren?
Onderhoud
Hoe kan ik de kleur van mijn parketvloer veranderen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer behandelen?
Onderhoud
Kan ik een eiken vloer schuren?
Onderhoud
Kan je een eiken vloer schuren en lakken?
Onderhoud
Kan ik een houten vloer plank vervangen?
Onderhoud