Wat is gietmarmer?

Verschillende steensoorten worden al sinds mensenheugenis gebruikt in onze woningen. Niet alleen om muren mee te bouwen, maar ook om het interieur te bekleden. Wat te denken van marmeren tegels of wanden? Tegenwoordig is ook veel badkamermeubilair te verkrijgen uit natuursteen. Het nadeel hiervan is dat de prijs vaak een stuk hoger is. Vind je marmer een mooi materiaal om in je badkamer toe te passen, maar vind je het te duur om hiervoor natuurmarmer te gebruiken? Dan is er een alternatief: gietmarmer. Hieronder lees je meer over de eigenschappen van dit duurzame en praktische materiaal.

Gietmarmer: een waardige vervanger van marmer

Gietmarmer heeft vrijwel alle eigenschappen die echt natuurmarmer ook heeft, alleen is de samenstelling van het materiaal en het productieproces beduidend anders. Gietmarmer is een composiet, of kunststoffen samenstelling, van mineraalpoeder en polyetherhars. De toplaag is voorzien van een beschermende en glanzende coating. Gietmarmer is dus eigenlijk niet vervaardigd uit echt steen, hoewel het er zeker zo uitziet en aanvoelt, maar is wel vele malen goedkoper. Ook kunnen er allerlei verschillende kleuren aan gietmarmer worden toegevoegd. Anders dan bij normaal marmer dat alleen in het wit, grijs, roodbruin, gelig of zwart voorkomt. Gietmarmer is bovendien een stuk minder zwaar, waardoor het goed tegen een muur te plaatsen is zonder extra ondersteuning. Let wel op: gietmarmer kan een maximumtemperatuur van 65 graden Celsius aan. Hoewel deze temperatuur zelden wordt bereikt in je badkamer is het misschien goed om te weten alvorens je het gaat aanschaffen.

Interesse? Bekijk onze producten

Bij Bruynzeel vind je een groot assortiment producten die vervaardigd zijn uit gietmarmer. Dit praktische en strakke materiaal geeft je badkamer een klassieke of moderne look and feelTerug naar wastafels

Waar is een keramische wastafel van gemaakt?
Assortiment
Wat is solid surface?
Assortiment
Wat is graniet?
Assortiment
Wat is een fonteinmeubel?
Assortiment
In welke kleuren zijn fonteinmeubelen verkrijgbaar?
Assortiment