Waar is een keramische wastafel van gemaakt?

De wastafel vormt een, wellicht onderbelichte, rol in ons dagelijks leven. We wasser er ons gezicht voordat we gaan werken en poetsen er onze tanden voordat we gaan slapen. De wastafel is kortom een belangrijk meubelstuk in de badkamer. Daarom is een mooie en vooral kwalitatieve uitwerking belangrijk. Bruynzeel verkoopt wastafels in verschillende groottes en uitgevoerd in diverse materialen, waaronder composiet (verhard kunststof) of keramiek. Maar wat is een keramische wastafel en waar worden deze van gemaakt?

Keramiek: populair in de badkamer

Keramiek is al vele decennia populair in de badkamer. Het is een krasvrij materiaal dat, doordat het doorgaans in het wit wordt uitgevoerd, makkelijk schoon is te houden. Vlekken of andere onzuiverheden zijn makkelijk te zien en te verwijderen. Tevens houdt keramiek warmte goed vast en breekt het niet als het blootgesteld wordt aan grote(re) temperatuurverschillen. Keramieken wastafels en andere badkamermeubels worden gemaakt van natuurlijke materialen. Doorgaans wordt hier aardewerk of porselein voor gebruikt. Daarmee is keramiek een noemer voor allerlei natuurlijke materialen van aardewerk die, door de mens vervaardigd, worden verwerkt tot uiteenlopende vormen en producten. Vroeger maakte men potten en vazen van keramiek en inmiddels wordt ook het meeste badkamermeubilair van dit sterke en stijlvolle materiaal vervaardigd.

Keramieken wastafels van Bruynzeel

Tussen de producten van Bruynzeel vind je een groot aanbod in verschillende soorten keramische wastafels in allerlei soorten vormen, afmetingen en maten. Onze wastafels worden geleverd met kraangaten, in zowel brede als smalle vormen en in een klassieke of moderne uitvoering. Zo heb je altijd een wastafel die past bij je interieur en levensstijl. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten kranen.

Terug naar wastafels

Wat is gietmarmer?
Assortiment
Wat is solid surface?
Assortiment
Wat is graniet?
Assortiment
Wat is een fonteinmeubel?
Assortiment
In welke kleuren zijn fonteinmeubelen verkrijgbaar?
Assortiment