Welke soorten verlichting kan ik kiezen bij mijn Bruynzeel spiegel of spiegelkast?

Wil je je badkamer een luxe uitstraling geven of wil je juist besparen op verlichting, spots en lampen? Misschien is het dan een idee om een spiegel aan te schaffen met spiegelverlichting. Hierdoor heb je een fijne ledverlichting die je bij schijnt tijdens het scheren of tandenpoetsen. Bruynzeel heeft een groot assortiment aan verschillende soorten spiegels. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten verlichting die je kunt kiezen voor je Bruynzeel-spiegel- of spiegelkast.

Wat is spiegelverlichting?

Spiegelverlichting is in twee verschillende groepen te verdelen. Anderzijds heb je de verlichting die bovenop de spiegel wordt geplaatst, anderzijds is er verlichting die in de spiegel wordt geplaatst. In het laatste geval betekent dit dat de lampen eigenlijk zo goed als weggewerkt. In beide gevallen is dit doorgaans ledverlichting omdat dit een helder licht afgeeft en langer meegaat. Bovendien kan ledverlichting goed tegen vocht. En dat is weer geen overbodige luxe in een vochtige plek zoals de badkamer.

Soorten spiegelverlichting

Bruynzeel levert spiegelverlichting die boven iedere spiegelvorm geplaatst kan worden. Zowel rond, vierkant als ovaal. Van spiegels zijn er uitvoeringen zonder verlichting, of met geïntegreerde TL- of ledverlichting. Het assortiment spiegelkasten bij sanitair specialisten waarmee Bruynzeel samenwerkt heeft opbouw ledverlichting standaard bijgeleverd. De uitvoering van de lamp is afhankelijk van de serie. Spiegelverlichting wordt verder onderverdeel in drie categorieën: verlichting aan de onderkant of bovenkant van de spiegel, aan de zijkanten en verlichting die helemaal rond de spiegel gaat. In het geval van een spiegelkast zal er rekening gehouden moeten worden met het openen van de kastdeur. Hier zie je dus vaker dat de verlichting bovenop of onder de kastdeur gemonteerd is.


Terug naar spiegels

Waar is spiegelverwarming voor?
Assortiment
Waarvoor dient spiegelverwarming?
Assortiment
Wat zijn de opties voor een spiegel met verlichting?
Assortiment
Spiegelkasten: welke opties zijn er?
Assortiment