Kan ik zelf mijn douche plaatsen?

Op deze vraag kunnen we snel een antwoord geven: ja, je kunt de douches (douchecabines, douchebakken, kranen, douchekoppen en overig sanitair) zelf installeren. Als sanitairspecialist voor de echte doe-het-zelver, worden onze producten voorzien van een duidelijke handleiding. Hierin staat stapsgewijs helder omschreven hoe je het Bruynzeel product moet monteren of installeren. In dit artikel geven we je nog wat handige tips per doucheonderdeel waar je op kunt letten bij het installeren van je nieuwe douche.

De douchebak

In het assortiment douchebakken van Bruynzeel vind je een moderne en stijlvolle selectie douchebakken van duurzame materialen. Wanneer je de douchebak zelf plaatst is het belangrijk om de juiste afmetingen te hebben. Hierbij geldt wel dat je douchebak beter iets te ruim dan te klein kan zijn. Gebruik voor het plaatsen altijd een waterpas, zodat je zeker weet dat je douchebak niet schuin staat. Montage gebeurt op een ondergrond en met (siliconen)kit.

De douchecabine

Ook de douchecabine vraagt net als de douchebak om een nauwkeurige plaatsing en moet exact op de douchebak aansluiten. Belangrijk daarbij is wederom de waterpas graad die je aanhoudt. Let daarbij op of de platen van de douchecabine alleen op een massieve (stenen) muur gemonteerd mogen worden of dit niet per se noodzakelijk is. De bijgeleverde bevestigingsmaterialen van onze douches kunnen namelijk niet altijd tegen gipswanden of andere holle wanden bevestigd worden. Om ongelukken te vermijden valt het aan te raden de douchecabine met twee personen te installeren.

Kranen en ander sanitair

Een kraan is de finishing touch van je douche en monteer je doorgaans als de wanden en douchebak zijn geplaatst. Let bij het monteren van je kraan dat je goed helpt welke leidingen voor warm of koud water zijn, evenals de beschikbare ruimte. Draai kranen nooit met een tang vast, je kunt hierdoor de draaischroef beschadigen. Douchekranen- en koppen zijn vaak van chroom. Wanneer je een tang gebruikt, let er dan ook op dat je de beschermende chromen laag niet beschadigd. Gebruik hiervoor eventueel een doek voor om het chroom af te dekken. Heb je de kranen, leidingen of douchekop geïnstalleerd? Laat ze dan eerst enkele minuten doorspoelen met water om stof, gruis te verwijderen uit de leidingen. Het water door de leidingen laten lopen kan je ook helpen bij het speuren naar eventuele lekken.

Terug naar douchecabines

Waarom bestaan er verschillende stelbereik maten bij douchecabines?
Montage
Ik heb een losse douchebak, aan welke kant plaats ik het beste de afvoer?
Montage
Hoe stel ik een douchecabine in hoekopstelling waterpas?
Montage
Moet ik in de vloer boren om mijn douchebak of douchecabine vast te zetten?
Montage
Kan de douchewand met zijwand ook in spiegelbeeld geplaatst worden?
Montage
Is het mogelijk om een douchedeur te plaatsen in een nis die 2 cm verloopt?
Montage
Kan ik andere grepen op mijn douchecabine maken?
Montage
Waarom wordt een douchecabine aan de buitenkant afgekit?
Montage
Kan ik de douchecabine in een hoek plaatsen?
Montage
Hoe vervang ik de rubberen afdichtstrips van mijn douchecabine?
Montage