Hoe stel ik een douchecabine in hoekopstelling waterpas?

Er is niets zo vervelend als douchen in een douchecabine die niet recht is. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de douchecabine waterpas staat, zeker in een hoekopstelling. Maar hoe stel je een douchecabine in hoekopstelling waterpas af? En wat is er zo belangrijk aan? Bruynzeel helpt je graag met raad en advies en zette alvast een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje.

Een douchecabine in de hoek plaatsen

Een douche tref je tegenwoordig vaak aan in de hoek van de badkamer. Deze plaats is vooral praktisch doordat een douche in een hoek ruimte bespaart en waterleidingen in de muur dichtbij liggen. Het is goed mogelijk om een douchecabine zelf te plaatsen. Daarbij is het wel verstandig dat de cabine waterpas komt te liggen. Bij een schuine cabine kan het water immers niet goed weglopen of kan er juist een deel van de douchebak overstromen. En dat is niet prettig natuurlijk.

Douchecabine waterpas afstellen: hoe ga je te werk?

Voordat je begint met het plaatsen van je douchecabine is het verstandig om na te gaan of de badkamervloer helemaal waterpas is. Ook is het belangrijk dat een douchecabine één op één met de vloer of de douchebak wordt geplaatst. Als je een douchevloer hebt van 100 bij 100 centimeter, heb je ook een douchecabine nodig van exact 100 bij 100 centimeter. Als dit niet het geval is kun je op het label van de douchecabine- of deur zoeken naar het juiste stelbereik. Zorg dat het stelbereik evenveel of meer is dan het verloop van de ruimte. Zo ja: dan kun je de douchebak en douchecabine plaatsen. Is het verloop groter dan het stelbereik dan zal je een andere oplossing moeten zoeken: of de gehele badkamermuur waterpas maken of je moet op zoek naar een andere douchecabine. Dat eerste is nogal een grote ingreep.

Het plaatsen: een nauwkeurig werkje

Het vraagt toch best wat nauwkeurigheid en vakmanschap om een douchecabine te plaatsen. Daarom raden wij het ook altijd aan om contact op te nemen met een professional. Al is het alleen maar om advies of informatie in te winnen.

Terug naar douchecabines

Waarom bestaan er verschillende stelbereik maten bij douchecabines?
Montage
Ik heb een losse douchebak, aan welke kant plaats ik het beste de afvoer?
Montage
Moet ik in de vloer boren om mijn douchebak of douchecabine vast te zetten?
Montage
Kan de douchewand met zijwand ook in spiegelbeeld geplaatst worden?
Montage
Is het mogelijk om een douchedeur te plaatsen in een nis die 2 cm verloopt?
Montage
Kan ik andere grepen op mijn douchecabine maken?
Montage
Waarom wordt een douchecabine aan de buitenkant afgekit?
Montage
Kan ik de douchecabine in een hoek plaatsen?
Montage
Hoe vervang ik de rubberen afdichtstrips van mijn douchecabine?
Montage
Kan ik zelf mijn douche plaatsen?
Montage