Kan ik de douchecabine in een hoek plaatsen?

Tegenwoordig is het plaatsen van een douchecabine al lang niet meer een klusje dat slechts is voorbehouden aan installateurs of loodgieters. Steeds vaker is het mogelijk om zelf een douche samen te stellen en deze ook zelf te monteren: van kranten tot douchekop. Een andere vraag die dan vaak oprijst is: waar plaats ik dan mijn douchecabine? Gangbaar is het om je douchecabine in de hoek van je badkamer te plaatsen. Hieronder lees je meer over het plaatsen van je douchecabine al dan wel of niet in de hoek van de badkamer.

Douchecabine in een hoek

De reden waarom een douchecabine vaak in de hoek wordt geplaatst, is omdat je hier een muur beschikbaar hebt voor de waterleidingen die ook nog eens dicht bij een afvoer geplaatst kunnen worden. Dit is vooral een praktische oplossing die daarnaast ruimtebesparend is. Een douche midden in de badkamer neemt nu eenmaal meer ruimte in. Zeker als je in de badkamer naast een douche ook nog een bad wil plaatsen, is dit in de meeste doorsnee woningen te klein. Een douchecabine in de hoek plaatsen is daarom vrij standaard geworden.

Douchecabine in de hoek met verschillende soorten en maten

Een douchecabine in de hoek hoeft niet altijd vierkant te zijn. Als je niet van strakke en rechte lijnen houdt, of meer ruimte wil creëren in je douche kun je ervoor kiezen om een halfronde douchecabine te plaatsen. Daarnaast kun je bij Bruynzeel ook vrijstaande wanden voor in je cabine kiezen die je douche een moderne look geven. Afhankelijk van de grootte van je douche is het bovendien mogelijk om wanden en panelen van verschillende afmetingen te plaatsen.

De sanitaire wereld blijft zich ontwikkelen. Een voorbeeld dat je wellicht wel kent maar niet snel aantreft in de doorsnee woning is de centrale douche. Hierbij is de douche letterlijk uit de hoek gehaald en vervult een centrale plaats in de badkamer. Zeker in woningen met een ruimere badkamer is dit een mogelijke optie.

Terug naar douchecabines

Waarom bestaan er verschillende stelbereik maten bij douchecabines?
Montage
Ik heb een losse douchebak, aan welke kant plaats ik het beste de afvoer?
Montage
Hoe stel ik een douchecabine in hoekopstelling waterpas?
Montage
Moet ik in de vloer boren om mijn douchebak of douchecabine vast te zetten?
Montage
Kan de douchewand met zijwand ook in spiegelbeeld geplaatst worden?
Montage
Is het mogelijk om een douchedeur te plaatsen in een nis die 2 cm verloopt?
Montage
Kan ik andere grepen op mijn douchecabine maken?
Montage
Waarom wordt een douchecabine aan de buitenkant afgekit?
Montage
Hoe vervang ik de rubberen afdichtstrips van mijn douchecabine?
Montage
Kan ik zelf mijn douche plaatsen?
Montage