Hoe moet ik een badkamermeubel ophangen?

Bruynzeel badkamermeubels (wastafelmeubels) worden hangend geplaatst door middel van montage aan de muur. Ga je zelf aan de slag om het badkamermeubel te plaatsen, dan gaat dat via een aantal eenvoudig uit te voeren stappen. Tijd, een beetje handigheid en het juiste gereedschap zijn voldoende om zelf het badkamermeubel te plaatsen. Wel raden we aan om het werk met twee personen uit te voeren.

Badkamermeubel ophangen

Voorgemonteerd geleverd

Bruynzeel badkamermeubelen worden voorgemonteerd geleverd waardoor ze eenvoudig te instaleren zijn. Het pakket geleverd met een heldere uitleg hoe je het meubel kunt monteren en plaatsen. Een badkamermeubel met wastafel wordt geleverd zonder sifon en afvoerbuizen. Deze dien je zelf nog aan te schaffen. Je kunt een universele sifon gebruiken. (Een aantal sets worden wel geleverd inclusief een ruimtebesparende sifonset en/of kraan.) Ophangbeugels, pluggen en schroeven worden meegeleverd. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Klopt er iets niet, neem dan contact op met de Bruynzeeldealer.

De montagehandleiding bestaat uit tekst en tekeningen. Neem ze vooraf goed door. Aan de slag badkamermeubel met wasbak. Houd bij het bepalen van de plaats rekening met de ruimte die nodig is om kraan en afvoer te plaatsen. Op de bijgeleverde handleiding staat in een tekening omschreven wat deze afmetingen moeten zijn. De hoogte waarop de beugels geplaatst moet worden is afhankelijk van het type meubel, persoonlijke voorkeur, en symmetrie als er meerdere badkamermeubels zijn. Gebruik voor plaatsbepaling van de muurbeugels een waterpas. Houd rekeningen met leidingen op plaatsen waar geboord moet worden. Met de ophangbeugels klem je de kast tegen de muur. Dit gaat eenvoudiger als de lades uit het meubel verwijderd worden. Nu is het tijd om de afvoervoerplug en kraan te plaatsen. Hierna kan de wastafel op het meubel worden geplaatst. Hiervoor wordt kit gebruikt. Kit ook de wastafel en het meubel af langs de muur. Hierna kan de afvoer worden aangesloten en kunnen de lades terug worden geplaatst. De lades hebben schroeven om te ver uittrekken te voorkomen (frontstabilisering).

Plaatsing badkamerkast of spiegelkast.

Plaatsing van een badkamerkast of spiegelkast gaat in grote lijnen hetzelfde. Ook deze meubelen worden voorgemonteerd en met en duidelijke monteerinstructie geleverd. Net als het badkamermeubel worden ook deze meubelen met muurbevestiging aan de muur geklemd. Uiteraard komt montage van kraan en wastafel bij deze meubelen te vervallen. Houd bij plaatsing van meubelen naast een wastafel minimaal 20 cm ruimte aan. Zo voorkom je dat je je ellebogen stoot als je voor de wastafel staat.

Extra hulp?

Al onze badkamermeubelen worden geleverd met een montagehandleiding voorzien van tekst en tekeningen. Kom je er toch niet uit of heb je vragen over de montage of plaatsing van onze badkamermeubelen waar de handleiding, schroom dan niet om contact op te nemen met je Bruynzeeldealer.

Terug naar badkamermeubelen

Kan ik mijn badmeubel op andere hoogtes ophangen?
Montage
Kan ik de deuren van mijn kolomkast zowel links als rechts monteren?
Montage
Zijn de onderkasten van badmeubelen en wastafels uitwisselbaar?
Montage
Is het ophangen van een badkamermeubel moeilijk?
Montage
Hoe monteer ik mijn badkamermeubels?
Montage
Hoe zit mijn wastafel vast aan mijn badkamermeubel?
Montage
Kan ik andere grepen op mijn badkamermeubel maken?
Montage
Wat moet ik allemaal afkitten als ik een badkamermeubel installeer?
Montage