Hoe maak ik mijn badkamervloer schoon?

Hygiëne in de badkamer is noodzakelijk. Zeker wanneer je met meerdere personen in je huis de badkamer deelt en mensen in huis dagelijks de douche, bad en wastafel gebruiken. Met name de vloeren zijn een plek waar vuil en vocht zich ophopen. En dat is zonde. Want hierdoor krijgen bijvoorbeeld vuil of kalk de ruimte om zich op het sanitair te hechten. Een schone badkamervloer is dus zeker een punt om niet te vergeten tijdens je schoonmaakroutine. Maar hoe maak je een badkamervloer schoon? Lees hieronder meer over onze tips!

Let op de voegen

De tegelvloer is nog altijd een klassieke keuze qua vloer in de badkamer. Het is alleen een vloer die om weinig onderhoud vraagt, je hebt ook nog eens de keuze uit een groot aantal soorten en vormen. Kenmerken zijn de voegen van je vloer. Toch is het lijnenspel van voegen rondom de tegels erg vatbaar voor kalk en aanslag. Onze tip: gebruik voor het reinigen van wandtegels en vloertegels kun je een beetje water met allesreiniger of een product voor het reinigen van wand- en vloertegels. Heb je geen allesreiniger bij de hand? Gebruik dan wat chloor of bleekmiddel. Droog de tegels direct na het reinigen af voor een streeploos resultaat.

Schrobben en boenen

Stof, haren en ander vuil kunnen zich aan de vloer hechten. We raden het aan om, wil je een schone badkamer hebben, minimaal een keer in de week of per twee weken de vloer te schrobben. Dit kan gewoon met een dweil of vochtig doekje. Gebruik voor het schoonmaken van je badkamer altijd water, aangevuld met een scheutje schoonmaakazijn om kalkaanslag te verwijderen. Kalk hecht zich met name op de kranen, douchekoppen en leidingen.

Meer weten? Wij helpen je graag!

Ben je benieuwd naar het assortiment van Bruynzeel? Onze producten kun je online vinden, evenals de producteigenschappen, kosten en verdere informatie per product. Je koopt onze producten echter bij een van onze dealers en verkooppunten, verspreid door heel Nederland. De medewerkers hier helpen je graag bij het kiezen van jouw nieuwen Bruynzeel sanitair, bad, douchecabine of badkamermeubel. Ook voor vragen kun je hier terecht.


Terug naar sanitair algemeen

Kan ik als consument rechtstreeks bij Bruynzeel kopen?
Assortiment
Krijg ik korting als ik een complete badkamer van Bruynzeel bestel?
Assortiment
Wat is de levertermijn van een artikel?
Assortiment
Welke producten kan ik op maat bestellen?
Assortiment
Bestaan er extra accessoires zoals bijvoorbeeld hoekjes voor de badkamer?
Assortiment
Wat is een kolomkast?
Assortiment
Een moderne badkamer: wat zijn de opties?
Assortiment
Hoe maak ik mijn badkamer schoon?
Assortiment
Wat zijn mogelijkheden voor maatwerk in de badkamer?
Assortiment
Badkamer renoveren: waar begin ik?
Assortiment
Welk sanitair kan ik zelf aanleggen?
Assortiment
Wat zijn de stijlvolle sanitairopties voor mijn toilet?
Assortiment
Wat zijn trends en ontwikkelingen voor sanitair?
Assortiment
Hoe houd ik Bruynzeel sanitair schoon?
Assortiment