Hoe houd ik Bruynzeel sanitair schoon?

Het is belangrijk om je sanitair goed te onderhouden. Regelmatig schoonmaken is dan ook zeker aan te raden. In dit artikel vertellen we je meer over het schoonhouden van Bruynzeel sanitair en geven we je praktische tips voor het schoonmaakonderhoud.

Voor ieder soort sanitair de juiste aanpak

‘Even met een doekje alles afdoen’ is in het geval van sanitair zeker mogelijk. Heb je echter te maken met hardnekkiger vuil, zoals (kalk)aanslag, dan is een meer specifiekere aanpak beter.

  • Badkamermeubels: Badkamermeubels of fonteinmeubelen van hoogglanzend materiaal maak je gemakkelijk schoon, omdat het oppervlak compleet gesloten is. Met een lauw sopje en zonder al teveel krachtinspanning verwijder je het meeste vuil zo.
  • Glas en spiegels: Helder glas, zoals spiegels of de wanden van douchecabines, kun je met glasreinigers schoonmaken. Ook een zeem of schone, zachte doek en lauw water helpen al een heel eind. Let ook op de randjes en maak deze goed droog na een schoonmaakbeurt.
  • Wastafels en meer: Net zoals badkamermeubels zijn wastafels op dezelfde manier schoon te maken met de gebruikelijke schoonmaakmiddelen. Pas op met schoonmaakazijn. Veel sanitair op kunststof basis (zoals composieten) kan hier niet goed tegen vanwege de hoge zuurgraad. Een andere, veel geopperde manier om je natuurstenen wastafel te beschermen is door deze op te poetsen met autowas. De waterafstotende werking wordt versterkt en het risico op krasjes voorkomen.

Pas op met schoonmaakmiddel

Zeker in sanitair of interieurs waarbij het sanitair wordt gecombineerd met hout, is het af te raden om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Dat geldt ook voor keramiek, kunststof, tegels of glas. Pas ook op met staalborsteltjes of schuurmiddelen; die kunnen namelijk krasjes in het oppervlak maken! Gebruik bij voorkeur daarom mild schoonmaakmiddelen die specifiek voor sanitair bedoeld zijn.

Meer over producten van Bruynzeel

Ben je benieuwd naar onze totale collectie sanitair en aanverwanten? Je vindt ons volledige assortiment via onze website. Wil je een product kopen, dan doe je dat bij een van de verschillende verkooppunten. Zoek je een specifiek product, laat dit dan van tevoren altijd even weten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je een van onze dealers bezoekt.

Terug naar sanitair algemeen

Kan ik als consument rechtstreeks bij Bruynzeel kopen?
Assortiment
Krijg ik korting als ik een complete badkamer van Bruynzeel bestel?
Assortiment
Wat is de levertermijn van een artikel?
Assortiment
Welke producten kan ik op maat bestellen?
Assortiment
Bestaan er extra accessoires zoals bijvoorbeeld hoekjes voor de badkamer?
Assortiment
Hoe maak ik mijn badkamervloer schoon?
Assortiment
Wat is een kolomkast?
Assortiment
Een moderne badkamer: wat zijn de opties?
Assortiment
Hoe maak ik mijn badkamer schoon?
Assortiment
Wat zijn mogelijkheden voor maatwerk in de badkamer?
Assortiment
Badkamer renoveren: waar begin ik?
Assortiment
Welk sanitair kan ik zelf aanleggen?
Assortiment
Wat zijn de stijlvolle sanitairopties voor mijn toilet?
Assortiment
Wat zijn trends en ontwikkelingen voor sanitair?
Assortiment