Hoe maak ik mijn badkamer schoon?

De eersteklas badkamermeubels van Bruynzeel zorgen voor een gevoel van luxe in de badkamer. Daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Niet alleen tijdens je persoonlijke badkamerritueel, maar elke keer wanneer je de badkamer binnenstapt. Hiervoor is wat zorg nodig, maar met een klein beetje aandacht en liefde is hygiënisch badkameronderhoud zo gefixt. Wil je weten hoe je onze badkamermeubels het best schoonmaakt, dan geven we graag wat tips.

Badkamer schoonmaken

Beschermlaag

Voor de afwerking van onze zwarte badkamermeubels maken we gebruik van toepassingsmogelijkheden die zijn ontwikkeld op basis van nano-technologie. Nano-technologie stelt ons in staat een beschermlaag op onze producten aan te brengen die ervoor zorgt dat vuil en water zich slecht kunnen hechten aan het oppervlak. Badkamermeubels blijven hierdoor langer mooi. En is het tijd voor een poetsbeurt, dan kost aanslag verwijderen weinig moeite. Dankzij een water- en vuilafstotende toplaag is zwaar reinigen met schuurmiddel of chemische producten niet nodig.

Kalk en schimmel voorkomen

Een milde behandeling is voldoende om vuil en kalkaanslag te voorkomen. Daarbij geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Maak na gebruik van de badkamer, de wastafel of nat geworden badkamermeubilair het liefst direct droog met een zachte doek. Voor tegels en glazen deuren en wanden kun je hiervoor een wisser gebruiken. Let ook op voldoende ventilatie om schimmelvorming in je badkamer te voorkomen. Een hygiënische badkamer is gebaat bij zo min mogelijk achterblijvend vocht. Droog wissen, maar ook een goede ventilatie van de ruimte helpt hierbij.

Dagelijkse reiniging

Voor normale, dagelijkse reiniging volstaat een combinatie van milde zeep en water. Gebruik hierbij een zachte doek en droog het oppervlak direct af. Gebruik geen schuursponsjes of schuurmiddel, dit beschadigt op den duur de beschermlaag. Woon je in een regio met hard water? Water en azijn hebben een ontkalkende werking. De ontkalkende werking van azijn geeft een streep-loos resultaat en tast de beschermlaag van je Bruynzeel badkamerproducten niet aan. Wil je graag een speciaal product gebruiken of twijfelt je eraan of een product geschikt is? Vraag dan even om advies bij de Bruynzeel dealer.

Vingerafdrukken, make-up en vettigheid verwijderen

Vettige vingerafdrukken, zeepresten of make-up vlekjes zullen dankzij de Bruynzeel afwerklaag eenvoudig te verwijderen zijn. Wil je vetachtige vlekken op het badkamermeubel verwijderen, dan doe je dit op dezelfde manier als bij het verwijderen als kalk en vuil. Je gebruikt hiervoor een milde allesreiniger en water. Is de vlek hardnekkig dan kun je deze behandelen met wat milde, onverdunde allesreiniger.

Badkamer wand- en vloertegels reinigen

Het is een goed idee om wandtegels in de douchecabine na het douchen droog te wissen. Daarmee ben je kalkaanslag of schimmelvorming een flinke stap voor. Voor het reinigen van wandtegels en vloertegels kun je een allesreiniger gebruiken of een product voor het reinigen van wand- en vloertegels. Droog de tegels direct na het reinigen af voor een streep-loos resultaat.

Terug naar sanitair algemeen

Kan ik als consument rechtstreeks bij Bruynzeel kopen?
Assortiment
Krijg ik korting als ik een complete badkamer van Bruynzeel bestel?
Assortiment
Wat is de levertermijn van een artikel?
Assortiment
Welke producten kan ik op maat bestellen?
Assortiment
Bestaan er extra accessoires zoals bijvoorbeeld hoekjes voor de badkamer?
Assortiment
Hoe maak ik mijn badkamervloer schoon?
Assortiment
Wat is een kolomkast?
Assortiment
Een moderne badkamer: wat zijn de opties?
Assortiment
Wat zijn mogelijkheden voor maatwerk in de badkamer?
Assortiment
Badkamer renoveren: waar begin ik?
Assortiment
Welk sanitair kan ik zelf aanleggen?
Assortiment
Wat zijn de stijlvolle sanitairopties voor mijn toilet?
Assortiment
Wat zijn trends en ontwikkelingen voor sanitair?
Assortiment
Hoe houd ik Bruynzeel sanitair schoon?
Assortiment