Waarom kiezen voor een rolhor?

In het assortiment van Bruynzeel vind je een divers aanbod horren van een hoogwaardige kwaliteit. Zo ook de rolhor, zowel als rolhor voor een deur als rolhor voor een raam. Wat nu precies de beste soort hor maakt is lastig te zeggen, aangezien dat afhankelijk is van het soort deur of raam waar de hor voor of achter wordt gemonteerd. In dit artikel gaan we echter dieper in op de rolhor en waarom je in sommige vallen moet kiezen voor een rolhor.

Wat de rolhor anders maakt

Rolhorren worden opgerold in een cassette van aluminium als ze niet gebruikt worden. Deze cassettes kunnen zowel aan de buitenkant of binnenkant van het raam gemonteerd worden. Een voordeel hiervan is dat je rol altijd beschermd is. Ook tijdens minder weer en in de winter. Na slecht weer kun je de rol weer gewoon naar beneden rollen.

Rolhorren zie je vaak voor of achter ramen, maar er zijn ook rolhorren voor deuren. Qua montage zit er geen verschil tussen beide soorten, al moet je natuurlijk bij een hordeur andere maten hanteren dan bij een raamvariant.

Luchten tijdens de zomer is geen probleem

Tijdens lekker weer kun je een raam achter een rolhor gewoon open laten. Zo kan er toch frisse lucht binnenkomen zonder dat er irritante insecten of zelfs pollen naar binnen komen. Het is daarbij wel belangrijk dat je de hor altijd tegenover de openingszijde van het raam monteert.

Automatisch

Ook zijn onze rolhorren automatisch. Dat betekent dat je de hor zelfstandig naar beneden kunt laten rollen. Daarnaast hebben onze horren diverse sluitsystemen: van magnetische sluitingen tot een handig haakje of speciale vergrendeling.

Tip: vind je het lastig om een goede hor te kiezen? Raadpleeg dan de online horwijzer!

Een hor van Bruynzeel kopen

De horren van Bruynzeel koop je bij een van onze dealers. Je vindt ze verspreid door heel Nederland bij de beter bouwmarkten of bouwspeciaalzaken. Bekijk hier het overzicht met verkooppunten en koop een hor bij jou in de buurt.

Terug naar horren algemeen

Hoe kan ik de snelheid van openen van mijn rolhor stellen?
Gebruik
Wat moet ik doen als het gaas van mijn rolhor niet meer helemaal terug in de cassette rolt?
Gebruik