Hoe zorg ik dat mijn hor het langst meegaat?

De zomerperiode is hét moment om lekker veel in de tuin te zijn. Vaak staat de achterdeur tijdens dit seizoen ook veel open. Zo heb je altijd frisse lucht in huis en kun je gemakkelijk in en uit lopen. Helaas is de zomer ook de periode dat er veel muggen zijn. Met een goede hor voorkom je dat deze kleine beestjes je huis binnenkomen. Wanneer je een hor aanschaft het prettig als deze lang meegaat. Hoe zorg ik dat mijn hor het langst meegaat?

Hor lang meegaat

De levensduur van je hor verlengen

Je hebt een hor of je bent van plan om er een aan te schaffen. Een nuttige investering waar je gedurende de zomermaanden veel profijt van hebt. Wanneer je aan hor aanschaft, is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Het beste kies je voor een duurzame hor te gaan die lang meegaat. Het materiaal van de hor heeft hier veel invloed op. Daarnaast kun je ook zelf ook dingen doen om de hor in goede staat te houden.

Wat kun je zelf doen?

Bij het plaatsen van horren is belangrijk dat je de juiste hor op de juiste plek plaatst. Een klittenband-hor op een winderige plek aan de buitenkant van het huis is bijvoorbeeld geen succes. In deze situatie is een vaste hor een betere keuze. Een ander aspect waar je zelf invloed op hebt is de montage van de hor. Bij het monteren van een plisséhor is het belangrijk dat je deze niet te strak spant.

Vuil verwijderen

Let er daarnaast op dat de bewegende delen en de profielen waar de hor langs glijdt, vrij zijn van zand en vuil. Is de hor toch vies geworden? Dan kun je het vuil met een zachte borstel of stofzuiger verwijderen. Is het vuil aangekoekt? Gebruik dan lauw water om ‘m schoon te maken. Pas in ieder geval goed op met het gebruik van zeep. Sommige onderdelen kunnen hier namelijk door verkleuren. Na het schoonmaken droog je de onderdelen grondig na en je hor is weer helemaal schoon.Terug naar horren algemeen

Hoe kan ik mijn hor het beste schoonmaken?
Onderhoud