Houden horren pollen tegen?

Wanneer het weer beter en warmer wordt, wil je natuurlijk het liefst alle ramen na een warme dag openzetten. Maar wanneer je last van hooikoorts hebt, kan dat in het voorjaar alleen maar leiden tot niezen en hoesten door de rondvliegende pollen. Van april tot juni kun je deze pollen dan ook maar beter vermijden. Wat doe je als er wind staat, je ramen openstaan, maar je toch de pollen tegen wilt houden? Houden horren dan, naast insecten en ongedierte, ook pollen tegen?

Pollenwerend gaas

Pollen worden meegenomen door de wind en insecten. Hier iets tegen doen lijkt haast onmogelijk, aangezien insecten en de wind overal aanwezig zijn. Toch vind je bij Bruynzeel dé oplossing die jou en je huisgenoten of familie helpt: pollenwerend gaas. Het antwoord op je vraag is dus ja! Met dit speciale gaas als hor, krijgen porren geen kans om toch je woning binnen te komen. Maar hoe werkt dat precies?

Zo klein mogelijk

Het belangrijkste onderdeel van pollenwerend gaas is de grootte van de gaten. Zoals je misschien al weet zijn pollen eigenlijk hele kleine deeltjes stuifmeel die alleen tegengehouden kunnen worden door een barrière. De gaten van ons pollenwerende gaas zijn zo klein dat de pollen hier niet tussendoor kunnen worden geblazen door de wind. En uiteraard is het voor insecten onmogelijk om hier doorheen te vliegen. Voorbeelden van pollenwerende horren zijn de S500 inzethor of S500 vaste hor. Vaak heerst de gedachte dat iedere standaard hor pollen weert. Dit is echter niet zo, aangezien de grootte van het gaas hiervoor in de meeste gevallen te groot is.

Zekerheid

De meeste horren voor deur of raam vragen om maatwerk, zodat ze goed aansluiten op je raam- of deurkozijnen. Je koopt een hor van Bruynzeel dan ook bij een van onze verkooplocaties of de websites van onze dealers. De medewerkers daar helpen je graag met je vraag. Ook raden we het altijd aan om van tevoren even op onze website te producteigenschappen te lezen. Hier vind je in één oogopslag of je hor wel of niet pollenwerend is.


Terug naar horren algemeen

Kunnen horren tegen regen?
Gebruik
Wat betekent ‘geschikt voor buitengebruik’?
Gebruik
Horren met pollenwerend gaas?
Gebruik
Welke horren kunnen het hele jaar aan de buitenzijde van het raam of de deur hangen?
Gebruik
Voor welke afmetingen (breedte en hoogte) is mijn hor precies geschikt?
Gebruik
Verkleurt een hor door zonlicht?
Gebruik
Bijna lente: hoe houd ik ongedierte buiten?
Gebruik