Welke horren zijn het meest geschikt voor kinderen?

In de zomer hebben we onze achterdeur meestal veel openstaan. Zo loop je gemakkelijk van binnen naar buiten en komt de frisse lucht je huis binnen. Ook kinderen vinden het heerlijk om op een vrije middag in de tuin te zijn. Zo’n dag buitenspelen doet ieder kind goed. Voor kinderen is het prettig als ze tijdens het buitenspelen gemakkelijk van binnen naar buiten kunnen lopen. Wanneer de deur altijd openstaat, bestaat er de kans dat ongewenste insecten je huis binnendringen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Gelukkig los je dit makkelijk op met behulp van een hordeur. Welke horren zijn het meest geschikt voor kinderen?

Horren geschikt voor kinderen

Geschikte horren voor kinderen

Voor kinderen is het vooral fijn als ze makkelijk naar buiten en naar binnen kunnen. Gebruikersgemak is dan ook een van de belangrijkste aspecten voor een kindervriendelijke hor. Naast het gebruikersgemak is het ook het materiaal van de hor belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je kind zich aan de hordeur bezeert of deze per ongeluk kapottrekt. Bij Bruynzeel hebben we verschillende horren die geschikt zijn voor kinderen. We bespreken de verschillende opties hieronder:

Lamellenhor & magneethor

De horren die het meest geschikt zijn voor kinderen, zijn de lamellenhor en de magneethor. Kinderen kunnen zonder hulp door deze horren heen lopen. Wel zo gemakkelijk! Het fijne aan een lamellenhor is dat je er gemakkelijk doorheen loopt. De lamellen bewegen namelijk gemakkelijk met je mee.

De andere geschikte variant is de magneethor. Het voordeel hiervan is dat deze niet wappert als het waait in de tuin. De magneetjes in het midden houden het horgaas netjes bij elkaar. Willen je kinderen naar buiten? Dan hoeven ze alleen maar zachtjes tegen het midden van de hor aan te duwen. De magneetjes springen automatisch open. Zo kunnen ze gemakkelijk naar buiten.

Alternatieven

Wil je liever een ander soort hor? Dan is een plissédeurhor een goed alternatief. Deze horren hebben een greep over de volle lengte van de deur, die je op elke hoogte kunt gebruiken. Een rolhor voor deuren is wat lastiger te bedienen voor kinderen. Omdat er spanning van een veer op de hor staat kan het voor kleine kinderen te zwaar zijn om de hor te sluiten. Om deze reden zijn de lamellenhor, de magneethor en de plissédeurhor het meest geschikt voor kinderen.Terug naar horren algemeen

Welke horren zijn het beste voor huisdieren?
Assortiment
Wat is de beste hor voor een winderige plek?
Assortiment
Bestaat er een kindersluiting voor horren?
Assortiment
Welke horren kan ik voor de winter makkelijk weghalen?
Assortiment
Heeft Bruynzeel horren met zonwerend gaas?
Assortiment
Wat is het verschil tussen raam- en deurhorren?
Assortiment
Waar let ik op bij het kopen van horren?
Assortiment
Hoe kies ik een hor?
Assortiment
In welke kleuren zijn de horren beschikbaar?
Assortiment
Waar kan ik Bruynzeel horren kopen?
Assortiment
Welke materialen gebruikt Bruynzeel voor de horren?
Assortiment
Waar kan ik los gaas kopen voor mijn hor?
Assortiment
Horren voor een kiepraam?
Assortiment
Zijn er ook horren voor ronde ramen?
Assortiment
Heeft Bruynzeel ook elektrische horren?
Assortiment