Waar let ik op bij het kopen van horren?

Horren beschermen je woning tegen ongedierte zoals muggen, vliegen en andere insecten. Ook kunnen horren pollen tegenhouden (dit is afhankelijk van de grootte van de gaten in het gaas). Wanneer je op zoek bent naar nieuwe horren, raden we het aan om in ieder geval met een paar belangrijke punten rekening te houden. In dit blog geven we je een aantal praktische tips.

Raam- of deursoort

Het belangrijkste bij het kopen van een hor voor deur of raam is de omvang en afmeting ervan. Ook het soort raam of deur is doorslaggevend. Zo heb je bijvoorbeeld een verschil tussen tuimel-, kiep- of draairamen. De hor kan namelijk aan de deur of aan het raam worden vastgemaakt of in het kozijn worden geplaatst. Ook kun je horren kopen die met schuifdeuren of schuiframen mee openschuiven, maar wel op hun plek blijven.

‘Op de dag’ of ‘in de dag’

Niet alleen het raam, maar ook het kozijn speelt een belangrijke rol voor het kiezen van een hor die bij de woning past. Zo is er het verschil tussen ‘op de dag’ en ‘in de dag’ montage. Maar wat betekenen deze twee termen precies? In de dag betekent in het kozijn monteren. Op de dag betekent dat de hor op het kozijn wordt geplaatst. Welke hor het beste past, is afhankelijk van de draairichting van het raam, maar ook van het kozijn dus. Bij rolhorren ligt dit anders, aangezien deze worden opgerold in een cassette boven je raam of deur.

Ken de juiste afmetingen

De horren uit het assortiment van Bruynzeel kun je zelf installeren en monteren en zijn in de meest gebruikelijke RAL-kleuren beschikbaar. Zo heb je een hor die mooi aansluit bij de kleur van je kozijnen en deuren. Naast de juiste kleur is de juiste afmeting misschien nog wel belangrijker. We raden het dan ook aan om van tevoren de juiste afmetingen en beschikbare ruimte op te meten. Aangezien je onze producten bij een van de verkooppunten koopt en deze hier ook op maat gemaakt kunnen worden, is het handig om alvast de juiste maten op te nemen. Deze kun je dan meenemen naar het verkooppunt bij jou in de buurt.

Terug naar horren algemeen

Welke horren zijn het beste voor huisdieren?
Assortiment
Wat is de beste hor voor een winderige plek?
Assortiment
Bestaat er een kindersluiting voor horren?
Assortiment
Welke horren kan ik voor de winter makkelijk weghalen?
Assortiment
Heeft Bruynzeel horren met zonwerend gaas?
Assortiment
Wat is het verschil tussen raam- en deurhorren?
Assortiment
Welke horren zijn het meest geschikt voor kinderen?
Assortiment
Hoe kies ik een hor?
Assortiment
In welke kleuren zijn de horren beschikbaar?
Assortiment
Waar kan ik Bruynzeel horren kopen?
Assortiment
Welke materialen gebruikt Bruynzeel voor de horren?
Assortiment
Waar kan ik los gaas kopen voor mijn hor?
Assortiment
Horren voor een kiepraam?
Assortiment
Zijn er ook horren voor ronde ramen?
Assortiment
Heeft Bruynzeel ook elektrische horren?
Assortiment