Hoe moet ik een hordeur monteren?

We leggen je in zes stappen uit hoe je een hordeur op de dag kunt monteren. Het is verstandig om je kozijn vooraf vetvrij te maken, met bijvoorbeeld wasbenzine.

Stap 1: Op maat afzagen van bovenbak

Begin met het op maat zagen van de bovenbak. Deze zaag je af op de eerder gemeten breedtemaat min 5 millimeter. Plaats daarna de eindkappen op het profiel.

Stap 2: Monteren bovenbak
Monteer vervolgens de bovenbak op het kozijn. Zorg hierbij dat de voorkant van de rail gelijk is aan de voorkant van het kozijn.

Stap 3: Plaatsen onderrail
Zaag de kunststof ondergeleider af op de maat van de drempel. Plak de geleider vast evenwijdig aan de bovengeleider.

Stap 4: Plaatsen montageplaatjes hordeur
Verdeel de montageplaatjes evenwijdig op de cassette. Verwijder de bescherming van de zelfklevende laag en plaats de deur in de boven- en ondergeleider. Duw deze tegen het kozijn. Trek daarna de deur er weer vanaf en schroef de plaatjes vast.

Stap 5: Handvat monteren
Plaats de deur weer terug en bevestig het handvat op de deur. Let op dat je de schroef niet ter hoogte van het koord vastzet.

Stap 6: Afstellen
Mocht de hor niet goed sluiten zijn er verschillende mogelijkheden om deze af te stellen. Als de treklijst iets terugspringt is de koordspanning niet goed afgesteld. Ga in dat geval de volgende twee punten na.

  • Controleer welk koord te zwak gespannen staat. Achter het gaas, in het muurprofiel, zit een stelschroef. Draai deze een slag losser. Verstel de schroef en zet vast als de spanning goed is.
  • Als het kozijn niet volledig haaks is, sluit de treklijst niet goed aan op het kozijn. Verwijder de borstel en de borstellijst. Draai de schroef in het witte kettingdeel een slag losser en pas de hoek van de treklijst aan. Draai de schroef weer vast en plaats de borstel en de borstellijst terug.
Terug naar hordeuren


Hoe moet ik een hordeur inmeten?
Montage
Een hordeur plaatsen
Montage