Waskom

Een waskom of wastafel is vaak een detail in de badkamer of keuken dat we vergeten en bestaat doorgaans uit een simpel vierkant. Ben je echter op zoek naar een unieke vorm? Denk dan eens na om je wasbak te vervangen door een waskom. Een modern en hip alternatief voor je wastafel. Bij Bruynzeel vind je een groot aanbod verschillende waskommen van diverse materialen.

assortiment waskom bekijken

Een waskom in je huis

Een waskom, de naam zegt het al, is een halfronde vorm van steen of keramiek. De vorm hoeft niet altijd rond te zijn. Een waskom kan ook bestaan uit (natuur)steen waardoor het een wat meer willekeurige vorm heeft. Dit maakt het echter lastig om de waskom los te bevestigen in je huis omdat hij doorgaans niet met een voet of sokkel wordt geleverd. Daarom zie je de waskom vaak toegepast in een badkamermeubel of aanrechtblok. Let bij het kopen van een waskom dus wel op of je het kraanwerk wel goed kunt aansluiten en of ook de afvoer onder de waskom past.

De waskom: terug naar de basis

Eigenlijk is het principe achter de waskom al eeuwenoud. Sinds mensenheugenis gebruiken mensen ronde vormen om water in op te vangen. Eerst hun handpalmen of stenen, later emmers of teilen of porselein. Uiteraard was dit nog vaak zonder aansluiting op het waternet en zonder kranen. Maar het basisprincipe is hetzelfde. Anno nu is de waskom een modern onderdeel in je badkamer, keuken of wc. Waskommen van Bruynzeel worden compleet geleverd, onder andere met een reeds aangebracht afvoerputje. Je kunt ook kiezen om de waskom in of op een meubel te plaatsen, afhankelijk of je het mooi vindt dat de randen boven het blad uitsteken of juist verzonken liggen. Het grote voordeel van een waskom die ‘op’ het wastafelblad staat, is dat je je gezicht beter kunt wassen in de waskom. Ook heb je minder last van opspattend water door de opstaande rand.

Het materiaal van een waskom

Nieuwe technieken, nieuwe invloeden. Een waskom is niet noodzakelijk van porselein of keramiek gemaakt, maar kan tegenwoordig ook van steen of composiet. Dat laatste is een harde samenstelling van verschillende kunststoffen die in allerlei kleuren geleverd kan worden. Composiet is vaak een stuk goedkoper dan het toepassen van (natuur)steen, terwijl het verschil op het eerste gezicht nauwelijks zichtbaar is.

Waskom
Waskom Bruynzeel