Inloopdouche

De inloopdouche tref je tegenwoordig steeds vaker aan in badkamers. Inmiddels bestaan de meeste douches al lang niet meer uit een eenvoudige douchekop met een paar straaltjes water en een douchebak. Ook de douche is volledig met zijn tijd meegegaan als een onmisbare sanitaire voorziening in ieder huis. Bij Bruynzeel biedt naast comfort ook stijl en goed afgewerkt sanitair aan. Dat geldt eveneens voor onze inloopdouches waarmee je je badkamer een strak en modern uiterlijk geeft en heerlijk onder kunt douchen. Lees verder over alle eigenschappen van onze inloopdouches.

assortiment inloopdouches bekijken


Welke onderdelen horen bij de inloopdouche?

Bij een inloopdouche hoef je doorgaans geen rekening te houden met een aparte douchebak om het water op te vangen, wat ruimte kan besparen of juist de mogelijkheden in je badkamer kan vergroten. Verder bestaat de inloopdouche uit een aantal (vaak glazen) panelen. Met deze panelen baken je eigenlijk het douchegedeelte af. Naar eigen smaak kun je er dan voor kiezen om deze panelen tot aan de grond te plaatsen of wat hoger. Bij de meeste inloopdouches lopen de wanden tot aan de grond. Waarmee een soort opvangbak gecreëerd wordt. Bij een inloopdouche heb je meestal wat meer ruimte, zo is het mogelijk om een grotere stort- of regendouchekop te plaatsen.

Een inloopdouche is vaak wat ruimer dan de klassieke douchecabines. In dat geval is de stortdouche een populaire installatie. Met deze grote douchekop kun je douchen onder een groot aantal waterstralen tegelijkertijd en wordt je gehele lichaam bedekt onder het water. Ook bestaat er tegenwoordig de zogenoemde douchehemel die voor een ‘regendouche’-effect zorgt. Voor deze manier van douchen moet je er wel beducht op zijn dat het meer water vergt en dus invloed kan hebben op je waterleiding en thermostaat. Als je liever naar een duurzame manier van douchen op zoek bent heeft Bruynzeel tevens waterbesparende douchekoppen in het assortiment. Douchekoppen van Bruynzeel zijn bovendien voorzien van een thermostaatregelaar en antikalkgaatjes.

Douchen onder een inloopdouche van Bruynzeel

Als je een inloopdouche van Bruynzeel aanschaft en zelf wil gaan installeren, is het verstandig om alvast met voorwerk- en kennis aan de slag te gaan. Meet bijvoorbeeld alle afmetingen en hoeken goed op. Heb je er ook al nagedacht dat het afvoerputje van een inloopdouche misschien wat lager moet komen te liggen zodat het water beter wegloopt? En, in geval van een stortdouche, dat je thermostaat de hoeveelheid warmte en water aan kan? De installatie van een inloopdouche is een nauwgezet klusje, maar wel een die je prima zelf uit kunt voeren. Om je te helpen leveren we een uitgebreide en heldere handleiding bij onze producten zodat je snel en makkelijk aan het werk kunt

Inloopdouche