Douchewand

Met een douchewand scherm je douchecabine van je klassieke-of inloopdouche af van de rest van de badkamer. De wand is daarmee een vrij in het oog springend onderdeel van je douche en biedt je bovendien ook de nodige privacy voor als er iemand anders de badkamer binnenkomt. Echter kun je er ook voor kiezen om de douchewand niet geblindeerd te maken. Bij Bruynzeel hebben we een breed scala aan verschillende soorten douchewanden in verschillende soorten en maten. Lees hier meer over de geschikte douchewand voor jouw douche en badkamer.

assortiment douchewanden bekijken


Verschillende soorten en maten douchewanden

Als afbakening is de douchewand in verschillende soorten en maten te verkrijgen, dit zorgt ervoor dat je ook je oude douche kan voorzien van nieuwe wanden. Aangezien de douche doorgaans in een hoek van de badkamer te vinden is zijn drie wanden of panelen gangbaar. Bruynzeel verkoopt douchewanden in verschillende maten en afmetingen. Zo heb hebben we hoekpanelen van dertig centimeter of douchewanden van bijna twee meter lang. Hierdoor heb je in ieder geval ruime keuze uit verschillende wanden die je kunt plaatsen boven jouw tegelvloer of douchebak. De meeste modellen uit het assortiment zijn bovendien makkelijk los te halen, waardoor ze eventueel makkelijker schoon te maken zijn.

Het materiaal van de douchewand

Niet alleen het metaal van de kraan of douchekop wordt blootgesteld aan vocht. Ook de douchewanden en dan met name de kieren rondom de panelen zijn erg vatbaar voor vocht. Bij Bruynzeel zijn de meeste wanden bovendien afgelijnd met roestvrijstaal of aluminium. Dit strakke design oogt niet alleen modern, het is ook nog eens duurzaam en gaat langer mee. Het materiaal van de douchewand zelf bestaat in de meeste gevallen uit glas. Glas kan breken, maar Bij Bruynzeel leveren we douchewanden die vervaardigd zijn uit gehard veiligheidsglas. Dit glas is bij sommige modellen ook nog eens voorzien van een Clean Glass Coating, een speciale coating die water- en vuilafstotend werkt.

Douchewanden met of zonder nis

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een douchewand in een omlijning of profiel te plaatsen die boven en onder de douche wand loopt. Er bestaan ook modellen die je met beugels makkelijk aan de muur of plafond bevestigd. Hierdoor ontstaat het gevoel alsof je letterlijk achter slechts een glazen wand doucht. Afhankelijk van je eigen smaak kun je je badkamer hier een strakke afwerking meegeven waardoor de douche meer geïntegreerd wordt met het interieur. De douche is dan niet zozeer een los onderdeel van de badkamer.

Douchewanden voor schappelijke prijzen

Nieuwe douchewanden tegen een scherpe prijs vind je makkelijk en eenvoudig via onze webshop. Een goed afgewerkte douche kan je badkamer een strakke uitstraling en een moderne feeling geven

Douchewand