Draaideur douche

Steeds vaker wordt een glazen douchecabine voorzien van een draaideur. Een draaideur in je douche heeft als groot voordeel dat het je douche een vlotte moderne uitstraling geeft en vrij eenvoudig te monteren is. Maar er zijn meer eigenschappen van een douche met draaideur die het een praktische toevoeging aan je badkamerinterieur maken. Bij Bruynzeel ben je dan ook op het juiste adres als het gaat om sanitair en badkamerelementen van een hoge kwaliteit. Lees hieronder meer over de eigenschappen van een douche met draaideur.

assortiment douchewanden bekijken


De voordelen van een douche met draaideur

Een draaideur in je douchecabine heeft een aantal voordelen ten opzichte van een schuifdeur. Zo heb je ook douches met een draaideur die geen omlijsting van metaal of aluminium nodig heeft waarover de douchedeur glijdt. In deze rails kan zich doorgaans veel vocht en vuil ophopen en zijn bovendien lastig schoon te maken. Door de deur te bevestigen aan twee scharnieren aan het plafond en de vloer heb je een deur die naar binnen of buiten opengaat. Hierbij is het niet nodig om een rails boven de deur te plaatsen. Waardoor het idee van een ‘vrije’ glazen of kunststoffen plaat ontstaat. Ook heeft een draaideur in je douche geen randen waar ander vuil zich kan nestelen. De panelen zijn makkelijk schoon te houden.

Een losse of vaste draaideur in je douche

Naast het idee van die vrije glazen plaat heb je ook douches waarbij de draaideur wel in een omlijsting zonder rails bevestigd is. Deze ‘vaste’ draaideur geeft je deur een meer solide uitstraling, maar zorgt daadwerkelijk ook voor stevigheid. Laat je trouwens vooral niet afschrikken door het idee van een glazen deur: hoewel glas breekbaar materiaal is, is er doorgaans gebruik gemaakt van een speciaal soort veiligheidsglas. Dit zal niet snel versplinteren en breekt ook minder snel. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje, maar een deur van veiligheidsglas breekt nooit zomaar. Beide modellen deuren zijn in de meeste gevallen goed te plaatsen op een tegelvloer en zijn, afhankelijk van wat je zelf fijn vindt, links- of rechtsdraaiend te installeren. In het assortiment van Bruynzeel vind je trouwens een groot aanbod draaideuren voor in de douche in allerlei soorten en maten.

Draaideur voor in de douche kopen

Een draaideur voor in je nieuwe of gerenoveerde douche heb je makkelijk en eenvoudig via Bruynzeel besteld. Wij leveren deuren in allerlei verschillende soorten en maten. Veelal zijn dit deuren van glas. Om een extra bescherming en duurzaamheid te garanderen zijn sommige deuren van onze collectie voorzien van Clean Glass Coating. Deze vorm van coating geeft de draaideur een vocht- en vuilafstotende laag waardoor vuil zich nauwelijks hecht aan het glas. Bovendien zijn dit type deuren makkelijker schoon te maken en houden.

Draaideur douche