Visgraat parket

De natuurlijke schoonheid van visgraat parket zorgt direct voor een aangenaam en welkom thuisgevoel. Dankzij de vele kleurnuances van Bruynzeel eiken parket vloeren blijft u in uw keus absoluut niet beperkt tot een klassieke uitstraling van de vloer. Visgraat parket vloeren zijn vloeren van vandaag.

Een visgraat parketvloer

In Europa worden al sinds de middeleeuwen houten vloeren gebruikt. In het begin ging het om niets anders dan ruwe planken die tegen elkaar aan werden bevestigd. Vaak als plafond en vloer van de bovengelegen verdieping tegelijk. De volgende evolutie was het gebruik van geschaafde planken wat zich rond de 17e eeuw ontwikkelde tot de eerste parketvloeren. Uiteraard alleen verkrijgbaar voor mensen uit de hoogste kringen. Er ontstond een ware rage onder de rich and famous om de meest mooie houten vloeren te laten leggen. Door gebruik te maken van verschillende lengtematen, leggingen, houtsoorten en kleuren beits werd de parketvloer persoonlijker.

Van klassieke naar trendy houten vloer

Voor gewone stervelingen werden parketvloeren pas bereikbaar toen de industrialisering productie op grotere schaal mogelijk maakten. Diezelfde industrialisering heeft ervoor gezorgd dat we vandaag de dag kunnen beschikken over heel veel soorten parketvloeren in verschillende wassingen en afwerkingen. Mes en groef verbindingen hebben het leggen van parketvloeren stabieler en eenvoudiger gemaakt. En met de introductie van meerlaagste parketvloeren die bestaan uit een houtenonderlaag, een MDF of houtvezel tussenlaag en toplaag van eikenhout, is een mooie parketvloer voor iedereen toegankelijk geworden.

De tijd van de klassieke visgraat vloer die strookje voor strookje op de ondervloer met kleine spijkertjes op de ondervloer werd getimmerd ligt ver achter ons. Zeker wanneer u kiest voor Bruynzeel visgraat parket. Deze koopt u altijd inclusief de vakkundige legging van onze parketteurs. Binnen één dag is uw visgraat parketvloer gelegd. Klaar om zelf geschiedenis te schrijven.

Klassiek en modern

Wat prachtig tot uitdrukking komt in Bruynzeel visgraat parket is de speling van het licht dat elke plankje afzonderlijk vangt. Dit geeft de vloer prachtige kleurnuances. Het patroon van het klassieke visgraat parket ontstaat door plankjes van gelijke lengte in hoeken van 90 graden tegen elkaar aan te plaatsen. Klassiek werd voor de hoek van negentig graden gekozen omdat dit zorgt voor een goede verdeling van vloerspanning. Inmiddels zorgen nieuwe technieken voor meer variaties. Door te kiezen voor visgraat parket met lange stroken ontstaat een heel eigentijds effect. Zeker wanneer u deze legging combineert met lichte houtnuances past dit type visgraat parket prachtig bij een moderne inrichting. Of ga voor een van de andere mooie kleurnuances en legvariaties. Visgraat parket is tenslotte helemaal terug van nooit weggeweest, en biedt meer mogelijkheden dan ooit.

Bruynzeel is maker van kwalitatief hoogwaardige parketvloeren. Met enthousiasme vertellen wij u graag meer over alle mogelijkheden die houten vloeren te bieden hebben. Neemt u voor meer informatie contact met ons op of bezoek een van onze verkooppunten. Heeft u online uw oog laten vallen op een van onze vloeren? Vraag dan eenvoudig uw gratis sample aan.

Visgraat parket eigen eiken
Visgraat parket