Lamelparket

Omdat er veel houtsoorten gebruikt kunnen worden voor lamelparket en houten vloeren is er veel onderscheidt in kwaliteit, in kleuren en in sterkten. Bruynzeel heeft uitsluitend eiken lamelparket in het assortiment. Deze vloeren zijn zeer duurzaam en hoogwaardig. Door gebruik te maken van kleurtechnieken is variatie groot: van zeer licht tot zeer donker lamelparket. Voor elke inrichting, elke ruimte en elke smaak is er een Bruynzeel lamelparket vloer te vinden. Maar wat is lamelparket en wat is het verschil tussen lamelparket en fineerparket?

Wat is een eiken lamelparket vloer?

Houten vloeren zijn grofweg op te delen in twee soorten: massief houten vloeren, en lamelvloeren. Bruynzeel lamelparket is opgebouwd uit verschillende lagen. Er is een onderlaag van berk of populier, een houten tussenlaag en een toplaag van 1 Bis eikenhout. Als de vloer gelegd is heeft lamelparket dus een eikenhouten uitstralen. Maar omdat er ook gebruik wordt gemaakt van goedkopere materialen valt de prijs van lamelparket gunstiger uit dan die van een massief houten vloer.

Is elke parketvloer een lamelparket vloer?

Parketvloer is een verzamelnaam voor opgebouwde houten vloeren. Daaronder vallen diverse soorten lamelparket soorten. Lamelparket heeft een toplaag van3-4 millimeter. Dit is voldoende om de vloer een rustieke uitstraling te geven. Ook is deze dikte voldoende om de vloer na verloop van tijd nog eens op te schuren en opnieuw te lakken. Fineerparket is een type parket met een toplaag van 1-2 mm. Een toplaag van deze dikte kan niet worden opgeschuurd. Voor u een keus maakt tussen lamelparket of fineerparket is het dus van belang om na te denken over gewenste levensduur, en de intensiviteit van de belasting van de vloer. Heeft een bedrijvig huishouden en ook nog huisdieren, dan is het beter om te kiezen voor lamelparket. Vertoond uw vloer na jaren gebruissporen dan is een lichte opknapbeurt genoeg om de vloer weer zijn oorspronkelijke uitstraling te geven. Wordt de vloer minder belast dan is een prijsgunstigere fineerparket een prima alternatief.

Voors en tegens

Lamelparket ondergaat een aantal fabrieksmatige handelingen. Dat klinkt minder robuust en ambachtelijk, maar heeft een flink aantal voordelen. Een groot voordeel is dat lamelparket zo wordt bewerkt dat werking van het hout tot een minimum wordt beperkt. Het is een bekend gegeven dat houten vloeren werken. Onder invloed van luchtvochtigheid krimpt en zet hout uit. Bij massief houten vloeren kan dit leiden tot kieren of juist opbolling wanneer er met deze werking bij het leggen geen rekening is gehouden. Ook kan de werking van massief hout zorgen voor piepende vloeren.

De komst van lamelparket heeft aan sterke houtwerking een eind gemaakt. De opbouw van lamelparket bestaat uit verschillende lagen die steeds overdwars op elkaar worden verlijmd. De verschillende lagen houden onderling de trek- en buigkracht in balans. Hierdoor treedt er nog nauwelijks werking op. Dit maakt Bruynzeel lamelparket zelfs geschikt om te combineren met vloerverwarming. Daarnaast komt lamelparket legklaar met high-tech beschermende lak- of olielaag uit het productieproces. Eenmaal gelegd is de vloer direct klaar voor gebruik. Zo bij elkaar opgeteld heeft lamelparket dus veel voordelen.

Zelf de voordelen van Bruynzeel lamelparket ervaren?

Bent u benieuwd naar de hoge kwaliteit van Bruynzeel lamelparket? Vraag dan een gratis sample aan van uw favoriete kleurstellingen of neem contact met ons op voor persoonlijk advies. We adviseren graag over alle mogelijkheden.

Lamelparket_vloer
Lamelparket eigen eiken