Houten vloer visgraat

Houten vloeren in visgraat patroon zijn weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Het klassieke patroon van korte houtstroken, regelmatig gelegd in een patroon dat doet denken aan een vissengraad dankt zijn populariteit aan zijn tijdloze, ietwat chique uitstraling.

Houten vloer visgraat; tijdloze klasse

Houten vloeren in visgraat patroon zijn weer helemaal terug van eigenlijk nooit weggeweest. Het klassieke patroon van korte houtstroken, regelmatig gelegd in een patroon dat doet denken aan een vissengraad dankt zijn populariteit aan zijn tijdloze, ietwat chique uitstraling.

Het gebruik van houten planken vloeren is al heel erg oud. Pas later, voor het eerst in de 15e eeuw werd de visgraat parketvloer als siervloer bedacht. In die dagen was deze luxe manier van vloerbekleding uitsluitend weggelegd voor de adel. Dit kleine stukje geschiedenis geeft aan dat de houten vloer visgraat gelegd, tot op de dag van vandaag niets van zijn tijdloze charme verloren heeft. Bruynzeel heeft een ruime collectie houten visgraat vloeren. Dankzij verschillende afwerkingen en kleurnuances past een houten vloer, visgraat gelegd ontstaan klassiek-moderne vloeren de bij veel interieurstijlen passen.

Bij welke woontrend past de houten vloer visgraat gelegd?

Woontrends volgen elkaar vaak snel op en daarbij heeft een visgraatvloer een pluspunt. De tijdloosheid van het visgraat parket zorgt ervoor dat vloer niet snel verveelt en aansluit bij veel woonstijlen. Uitsluitend ‘klassiek’ is de houten visgraat vloer allang niet meer. In tegendeel, het is een klassiek basis van waaruit je prachtige interieurs kunt maken. Kies voor een lichte visgraat vloer, gecombineerd met Scandinavisch design voor een licht en modern interieur. Een donkere houten visgraatvloer past geweldig bij een interieur met industriële accenten. Midden tonen sluiten perfect aan bij de vintage trend. Maar laten we door alle trends heen vooral niet vergeten waarom de houten visgraatvloeren al zolang meegaan… Ook wanneer je later weer van woontrend wisselt blijft een visgraat vloer een stijlvolle basis.

De revival van de visgraatvloer

Een houten vloer, visgraat gelegd, heeft van vroeger uit een ‘dure’ uitstraling. Niet alleen omdat deze vloer populair was in adellijke woningen, maar ook omdat visgraatverband leggen een intensieve klus was. De kleine plankjes zijn allemaal van gelijke grootte en werden met kleine spijkertjes bevestigd aan de ondervloer. Een tijdrovend karwij voor de vloerenlegger, waardoor alleen mensen met een grote beurs zich de luxe van een mooie, visgraat gelegde houten vloer konden veroorloven. Die tijden liggen achter ons. Visgraat houten vloeren worden inmiddels op een moderne manier vervaardigd waardoor dit prachtige type parketvloer een revival doormaakt.

Bruynzeel houten visgraat vloeren

Bruynzeel visgraat vloeren zijn er in veel toontinten en in geborstelde, geschuurde of ‘verouderde’ afwerking. De kleurscharkeringen variëren van prachtig donker ‘Cacao’ tot licht en rustiek ‘Anijs’ en alles daartussen in. Met een keus uit 13 cm brede plankjes of 18 cm brede plankjes ontstaan ook verschillende effecten. Al onze visgraat vloeren zijn gemaakt van hoge kwaliteit 1 Bis eiken. Onze experts bespreken in de showroom graag alle mogelijkheden met betrekking tot kleur en afwerking. Heeft u uw favoriete Bruynzeel vloer online al gevonden? Vraag dan een gratis sample aan.

Houten vloer visgraat donker
Vloer hout visgraat