HOLLANDS HOUT

Bij Bruynzeel houden we van hout. Hout is onze passie en de historie van ons bedrijf. Daarom kiezen wij voor Hollands hout. Hout uit onze Nederlandse bossen. Bos waar we dagelijks van genieten en waar we nog generaties van willen genieten. Met een Bruynzeel vloer van Hollands hout kun je ook thuis genieten van het bos, op je eigen vloer van Hollands hout.

assortiment hollands hout bekijken

HOUT, ONZE PASSIE

Onze passie voor hout begon al in 1897 toen oprichter Cornelis Bruynzeel samen met zijn zoons houten vloeren en deuren begon te produceren. Deze passie ervaar je nog steeds in ons uitgebreide assortiment. Hout is prachtig af te werken en biedt eindeloos veel mogelijkheden. Maar hout heeft ook een unieke eigenschap; het brengt het energieke gevoel van het bos mee naar binnen. Het creëert een natuurlijke omgeving en straalt rust uit. Net als een wandeling of fietstocht door het bos. Dit buitengevoel thuis brengen is wat je met een Bruynzeel vloer bereikt.

WAAROM HOLLANDS HOUT?

Hout uit Nederlandse bossen voegt trots toe aan onze passie. Hout uit Nederlandse natuurgebieden wordt duurzaam geoogst. De oorsprong van Hollands hout is bij jou en ons in de buurt. Waarom zouden we het hout van ver halen als het ook dichtbij groeit?

Het vervaardigen van Hollands hout tot houten vloeren is duurzaam, omdat CO2 in de bomen langdurig wordt vastgelegd en niet door middel van verbranding vrijkomt in het milieu. Jonge bomen krijgen bovendien de kans om te groeien terwijl Staatsbosbeheer ervoor zorgt dat er nooit meer bomen geoogst zullen worden dan dat er groeien. Dit is dé manier om duurzaam te kunnen genieten van zowel de Nederlandse bossen als het Hollandse hout in de Bruynzeel vloeren.

Hollands hout vloer
Hollands hout

NIEUWSGIERIG NAAR HOLLANDS HOUT?

Neem een kijkje op de site van Hollands hout en ontdek de achtergrond van dit hout. Het Hollands hout van onze Bruynzeel vloeren is uniek!

Logo hollands hout
Logo Staatsbosbeheer