Eiken vloer

Een eiken vloer geeft een warme en knusse basis voor de inrichting van je huis. De kleur van het hout in combinatie met de unieke houtnerf geven de ruimte een levendige en gezellige uitstraling die gecombineerd kan worden met vrijwel elke interieurstijl. Is het huis van jouw dromen ook voorzien van een mooie massieve eiken vloer?

Een Eiken vloer

Als je liefhebber bent van een rustieke look die een warm en uitnodigend gevoel uitstraalt dan is een eiken vloer de beste keuze voor jou. Je creëert daarmee een tijdloos gevoel van gezelligheid. Wat een houten vloer speciaal maakt is dat elke plank uniek is. Het patroon van de houtnerf herhaalt zich niet omdat het een natuurproduct is met bijzondere aftekeningen. Doordat de individuele planken van bijvoorbeeld een laminaat of pcv-vloer repeteren zijn deze type vloeren gemakkelijk te herkennen. Mede dankzij deze eigenschap is een eiken vloer een zeer populaire keuze in de vloerenwereld. Met een eikenhouten vloer ben je dus verzekerd van een uniek product.

Een vloer voor het leven

Een eiken vloer is een zeer duurzame keuze. Zowel omdat dit een natuurproduct is, en dus CO2 vasthoudt, als doordat een eiken vloer uiterst lang mee kan. Wanneer deze correct onderhouden wordt en regelmatig voorzien wordt van vloerolie kan je je hele leven van deze vloer genieten. De reden dat een eiken vloer zo lang mee kan gaan is doordat de planken gerenoveerd kunnen worden. De bovenste laag wordt dan gelijkmatig opgeschuurd, afgewerkt en indien gewenst in een andere kleur gelakt of geolied. Een eiken vloer is na zo’n behandeling weer zo goed als nieuw. In enkele gevallen kan het voorkomen dat sommige vloerdelen beschadigd zijn, in zo’n geval kan ervoor gekozen worden om deze plank of planken te vervangen. Dit gebeurt dan altijd voorafgaand het opschuren van de gehele vloer zodat het vervangende deel zich mooi mengt met de bestaande vloerplanken. Kortom, houten vloeren gaan hartstikke lang mee!

Eiken vloer van Bruynzeel

Met een eiken vloer geniet je van een authentieke en tijdloze vloer die een robuuste uitstraling geeft aan de woning. Door de vele mogelijkheden in afwerkingen en kleuren is er voor iedereen een eiken vloer naar smaak. De duurzame planken zijn goed te reinigen met de stofzuiger en houden niet veel vuil vast. Zolang je niet vergeet om de vloer te onderhouden door o.a. deze periodiek te oliën en/of te reinigen gaat deze een leven lang mee.

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen de vele mooie opties in ons assortiment eiken vloeren? Daar hebben wij een oplossing voor bedacht. Bij Bruynzeel heb je de mogelijkheid om stapsgewijs je eigen eiken vloer samen te stellen. In drie stappen heb jij jouw droomvloer uitgekozen en kan deze door onze professionals gelegd worden. Als eerste kies je de plankgrootte en houtsortering. Daarna bepaal je welke kleur jouw eiken vloer gaat worden. De laatste stap is de afwerking, wat de structuur en levendigheid van de planken beïnvloedt. Zo heb je op een makkelijke manier de perfecte eiken vloer voor jouw situatie uitgezocht.

Ben je overtuigd?

Alle vloeren van Bruynzeel worden gelegd door professionals die ervaring hebben met het leggen van eiken vloeren. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en onze adviseurs voorzien je graag van gepaste antwoorden.

Eiken houten vloer
Vloer van eiken