Eiken planken

Een eiken planken vloer geeft leven aan jouw interieur. Zo'n vloer is sfeervol en heeft een natuurlijke uitstraling. Dit effect bereik je met eiken planken van Bruynzeel. Ons vloeren assortiment biedt veel keus in eiken planken. Je kiest de planken die het beste bij jouw wensen passen. Het bewerken van de planken maakt jouw vloer extra levendig. Je kiest hierbij tussen verschillende afwerkingen: geborsteld, geschuurd of verouderd. Net wat jij mooi vindt. Of kies voor eiken planken met een bijzonder motief. Dit geeft de ruimte een unieke look.

Een mooie eiken vloer geeft leven aan jouw interieur. Zo'n vloer is sfeervol en heeft een natuurlijke uitstraling. Dit effect bereik je met eiken planken van Bruynzeel. Ons vloeren assortiment biedt veel keus in eiken planken. Je kiest de planken die het beste bij jouw wensen passen. Het bewerken van de planken maakt jouw vloer extra levendig. Je kiest hierbij tussen verschillende afwerkingen: geborsteld, geschuurd of verouderd. Net wat jij mooi vindt. Of kies voor eiken planken met een bijzonder motief. Dit geeft de ruimte een unieke look.

Brede planken

Als je kiest voor brede planken, kan je veel kanten op. Vroeger werden brede planken vooral gebruikt voor landhuizen. Wil je deze landelijke stijl ook in jouw huis? Dan zijn brede planken een voor de hand liggende keus. Ook als je niet op zoek bent naar een landelijke stijl, zijn er diverse andere uitstralingen te creëren met brede planken. Een modern interieur bijvoorbeeld. Lichtgrijze eiken planken van de Premier houtselectie komen hierbij mooi tot zijn recht. Kies je ervoor om de eiken planken te schuren, dan geef je jouw huis een extra rustige, strakke look.

Een bijzonder patroon

Een andere optie is een eikenhouten vloer met visgraatpatroon. Dit bijzondere patroon wordt al jaren gebruikt in allerlei interieurs. Het is een tijdloos en stijlvol motief. Je kunt er vele kanten mee op. Een klassiek of modern interieur? Met een visgraatvloer kan het allebei. Het assortiment aan visgraatvloeren is groot: je hebt keuze uit diverse uitvoeringen en kleuren. Ga je voor een lichte kleurbehandeling, dan breng je rust in je woning. Tevens geeft de lichte kleur een moderne uitstraling aan je huis. De ruimte lijkt hierdoor groter. Of kies voor een tijdloze bruine houten vloer. Hiermee breng je juist warmte en knusheid in je huis.

Afwerking

De uitstraling van jouw huis wordt grotendeels bepaald door de afwerking van de vloer. Het afwerken van de vloer kan op verschillende manieren. De standaardafwerking voor onze eiken planken is schuren. Dit is een goede keus als je de vloer graag naturel houdt. Door de vloer te schuren zie je de natuurlijke nerfstructuur in de planken. Dat brengt robuustheid in de ruimte. Een andere optie is om je vloer te laten borstelen. Hiermee benadruk je de natuurlijke kwaliteit van het hout. Je legt extra accent op de nerfstructuur van de planken. Een verouderende afwerking kan ook prachtig zijn. Met deze afwerking oogt de vloer alsof er al jaren op geleefd is. Het hout is niet helemaal egaal meer, waardoor de vloer een geleefde uitstraling krijgt. In dit geval zijn nieuwe krassen helemaal niet erg. Je ziet het bijna niet! Ze dragen ze juist bij aan de verouderde uitstraling van de vloer.

Kiezen van eiken planken

Bruynzeel heeft uiteenlopende opties voor eiken planken. In ons vloeren assortiment bekijk je de verschillende type vloeren. Of kom langs in een van de Bruynzeel showrooms. Onze adviseurs helpen je graag.

Eiken planken brede delen
Eiken planken brede delen