deurkrukken

Elke deur heeft zijn kenmerken. Hoe kiest u de ideale combinatie samen met deurkrukken? Bruynzeel deuren heeft 5 stijlen deurkrukken voor u geselecteerd: Jaren '20-'30, Klassiek, Tijdloos, Modern en Design. Op de deurkrukken van Bruynzeel deuren krijgt u 20 jaar garantie.

de opbouw van een deurkruk

De meeste deurkrukken hebben een vierkante as die door de deurstijl gaat en waarop aan beide zijden van de deur de kruk zit. De ene deurkruk is een geheel met de as en de andere deurkruk wordt met een schroef of met een stalen pennetje op de deurkruk vastgezet. De twee deurkrukken zijn dan vast met dezelfde as verbonden. In de vierkante as zit een stelbout of op regelmatige afstanden een gaatje voor aanpassing aan de dikte van de deur.

varianten

Er zijn echter ook andere constructies mogelijk. Een buitendeur heeft vaak alleen een deurkruk aan de binnenkant. Aan de buitenkant wordt dan een vaste deurknop of deurgreep met daarbij een sleutel gebruikt.

materiaal

Vroeger werden deurkrukken vaak van hout gemaakt. Nu zijn de deurkrukken meestal van metaal, zoals messing, koper, aluminium, roestvast staal (RVS), (mat) chroom of smeedijzer.

Assortiment deurkrukken voor binnendeuren
assortiment deurkrukken voor buitendeuren


Wilt u meer weten over de deurkrukken van Bruynzeel?
Vraag de Bruynzeel dealer naar de mogelijkheden.

Deurbeslag