Transformeer je badkamer in een spa
29 jun. 2017 - Sanitair

Transformeer je badkamer in een spa

Op donderdag 29 juni is het Nationale Modderdag. Natuurlijk kunnen peuters zich helemaal te buiten in een modderpoel om te leren dat modder lang niet altijd vies hoeft te zijn, maar zelf kun je ook van modder gaan genieten! Een modderworstelpartij gaat je misschien te ver, maar denk eens aan een ontspannen moddermasker in een geurig bad. Er gaat natuurlijk niets boven een dagje relaxen in een echt kuuroord, maar met deze tips kun je jouw badkamer omtoveren tot je persoonlijke spa.

ruimte

Voor een leeg en opgeruimd hoofd moet je eerst een lege en opgeruimde badkamer hebben. Helaas betekent dit dat de eerste en voornaamste tip voor jouw eigen spa het volgende is: opruimen! Misschien geen leuk begin, maar het resultaat maakt het helemaal goed. Organiseer je spullen in mandjes of bakjes, of zet ze geheel uit het zicht in de kast. Laat je badkamer optisch groter lijken door een grote spiegel op te hangen. Je ruimte lijkt ook groter door gebruik te maken van zwevende onderbouwkasten en kolomkasten zodat je vloer vrij blijft en helemaal tot aan de muur doorloopt. Probeer te voorkomen dat je de ruimte opdeelt in hokjes met massieve douche- of badwanden: gebruik in plaats daarvan helder glas voor je wanden om de ruimte opener te laten lijken.

Badkamer spa

sfeer

De sfeer van je badkamer wordt al rustgevender op het moment dat je de kamer hebt opgeruimd en georganiseerd, maar je kunt nog meer doen om de spa-sfeer thuis te bereiken. Zet je favoriete Michael Bublé album of walvisgeluiden aan, en zorg voor zachte verlichting. Kaarsen zijn natuurlijk de nummer één sfeerverlichting in elke situatie, maar mocht dit je een te brandgevoelige situatie opleveren, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een spiegel met verlichting. Creëer een omgeving die is geïnspireerd door de natuur en zet een paar planten neer. Hou het echter bij één of twee planten, anders wordt je badkamer alsnog te vol en is al je opruimwerk voor niets geweest. Een andere manier om de natuur in je badkamer te halen is door gebruik te maken van houtaccenten. Gebruik bijvoorbeeld houtdecors voor je badkamermeubelen. Je kunt ook kiezen voor een vloer van PVC of laminaat, of als je een hele creatieve geest hebt, denk eens aan laminaat als muurdecoratie? Zelfs een parketvloer is mogelijk in de badkamer!

Spiegel bruynzeel

functionaliteit

De ruimte is vrij, de sfeer is gezet, nu kun je zorgen dat je badkamer ook als een spa wérkt. Om ultiem te relaxen wil je alle spullen die je nodig hebt natuurlijk bij de hand houden: shampoo, bodyscrub, maar vergeet vooral je wijntje en je boek niet. Om te voorkomen dat je bubbelbad een wijnbad wordt, kun je een badrekje aanschaffen. Zo blijven al je spullen droog en heb je deze toch bij de hand. Indien je graag van merk en verpakking wisselt en daardoor je collectie badkamerproducten een kakofonie van kleuren is, kun je ervoor kiezen je producten over te gieten in andere verpakkingen die wel op elkaar afgestemd zijn. Hierbij kun je er ook op letten dat de verpakkingen functionele pompjes hebben, want het is niet erg zen om met je shampoofles te moeten slingeren om het laatste beetje uit de fles te krijgen.

Mochten de bovenstaande tips je de inspiratie hebben gegeven om je badkamer compleet te renoveren tot een zen-zone, bekijk dan ook onze blog met tips voor het voorbereiden van de verbouwing van jouw badkamer.