Organiseer je badkamer
11 jan. 2018 - Sanitair

Organiseer je badkamer

Het nieuwe jaar is begonnen, en daar horen goede voornemens bij. De sportscholen lopen vol en de groenteboer doet goede zaken, maar ook het opruimen en herorganiseren van het huishouden is een populair voornemen. Met name in de badkamer hebben veel Nederlanders een arsenaal aan shampoos, crèmes, gastendoekjes en andere prullaria verzameld die al geruime tijd stof liggen te verzamelen. Om van de badkamer weer een ruimte te maken waar je ontspannen je dag kunt beginnen en afsluiten, is het dus noodzaak om een periodieke schoonmaak in te lassen. Wat is daarvoor een beter moment dan het nieuwe jaar, met alle frisse motivatie van dien?

Pinto badmeubel

de badkamer opruimen

De eerste stap van een frisse badkamer is vaak ook de lastigste: het weggooien van overbodige spullen. Enkele zen-meesters onder ons die zich niet te veel aan materialistische spullen hechten, zullen zich gelukkig rekenen bij deze stap. Toch heeft een groot aantal mensen moeite met het weggooien van spullen, zelfs wanneer deze spullen al maanden ongebruikt in de kast liggen. Toch hebben veel badkamerproducten een vervaldatum, zelfs shampoo en zeep verliezen na enige tijd hun werking. Voor sommige producten, zoals zonnebrand, kan het zelfs gevaarlijk zijn deze na bepaalde tijd nog te gebruiken, omdat zonnebrand langzaam zijn werking verliest en dus niet meer beschermt tegen straling. Wees dus streng voor jezelf en ga serieus na wat je in het afgelopen jaar daadwerkelijk hebt gebruikt, en wat niet. Kijk ook verder in je badkamer wat overbodige ruimte inneemt of aan vervanging toe is. Heb je producten staan die in een grote doos verpakt zitten? Loos de doos en maak gebruik van de ruimte die je overhoudt. Zoek ook wat er eventueel aan vervanging toe is: zit er een barst in de spiegel of ben je uitgekeken op de hoge kast? Het vervangen van een aantal key items kan al een grote verandering in je badkamer brengen. Bedenk je hierbij ook dat een opgeruimde badkamer niet alleen meer rust geeft, maar ook makkelijker schoon te maken is.

Bino badmeubel

indeling badkamer bepalen

Vervolgens kun je een nieuwe structuur in je badkamer aanbrengen. Welke spullen gebruik je vaak, en wil je dus binnen handbereik hebben, en wat mag er achterin de kast staan? Hou er bij je nieuwe inrichting ook rekening mee welke producten buiten het bereik van kinderen opgeborgen moeten worden. Een kastlade met een vak-indeling kan ideaal zijn om spullen gescheiden en georganiseerd te houden. Een kast of lade met geïntegreerde verlichting kan extra overzicht bieden. Ook kun je met veel kasten van Bruynzeel de planchetten afstemmen op jouw opbergbehoeften. Door gebruik te maken van de gemakken die badkamermeubels bieden, kun je een badkamer naar jouw voorkeuren inrichten. Zo geniet jij van je badkamer, iedere dag weer.

Is je badkamer inmiddels helemaal georganiseerd, en heb je nog energie over om een stapje verder te gaan? Bekijk dan ook onze eerdere blog: “Transformeer je badkamer in een spa”.