Installatie van de douchecabine
16 dec. 2017 - Sanitair

Installatie van de douchecabine

Je hebt de knoop doorgehakt en de perfecte nieuwe douchecabine aangeschaft. Het uitzoeken van de ideale douche is op zichzelf al een hele onderneming, maar na de aankoop komt de volgende stap: de installatie. Het installeren van een douchecabine is een klus die even tijd en een extra paar handjes vergt, maar je hoeft er echt geen ingenieur voor te zijn. De producten en bijbehorende handleidingen van Bruynzeel zijn speciaal ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid. Toch is een extra steuntje in de rug soms net wat je nodig hebt bij de klus. Lees daarom hieronder waar je op moet letten bij het installeren van een douchecabine.

installatie

Bij Bruynzeel staan we voor kwaliteit, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Controleer dus altijd van tevoren of alle onderdelen in het pakket zitten, en deze allemaal onbeschadigd zijn. Lees hierna de volledige handleiding door, om niet halverwege de montage voor vervelende verrassingen te komen staan. Zorg altijd dat de ondergrond -of dit nu de vloer of een douchebak is- vlak en waterpas is. Voor het waterpas monteren van een douchecabine is het handig om een extra paar helpende handjes te hebben. Met een persoon extra kan één iemand de profielen op de juiste plek houden, en de ander waterpas bijstellen en vervolgens monteren. Zorg er altijd voor dat bij het boren in de muur de klopstand op de boormachine uit staat om te voorkomen dat de tegels op de muur barsten. Schuif vervolgens de delen van de douchecabine in de profielen, en stel ze nog na indien nodig. Controleer nogmaals of het geheel recht en waterpas staat, en zet vervolgens de delen vast in de profielen.
Lino kwartrond

het stellen van je douchecabine

Indien de ruimte waarin je de douchecabine monteert niet helemaal recht is, kun je op het label van de douchecabine of -deur zoeken naar het stelbereik ervan. Als het stelbereik evenveel of meer is dan het verloop van je ruimte, kun je de cabine zonder problemen monteren. Is het verloop van de ruimte groter dan het stelbereik van je douchecabine? Dan heb je twee opties: je kunt ervoor kiezen de ruimte onder handen te nemen en de muren waterpas maken. Of je kunt kijken of er een andere douchecabine verkrijgbaar is met een groter stelbereik, waardoor deze wel te combineren is met jouw ruimte. Het kan per douchecabine verschillen hoe groot het stelbereik is aangezien dit bereik afhankelijk is van de breedte van de profielen en de manier waarop de profielen en het glas aan elkaar bevestigd zijn.

Douchecabine Bruynzeel

afwerking

Wanneer je klaar bent met de montage en alles waterpas staat is het tijd om de douchecabine af te kitten. Het afkitten van muurprofielen doe je altijd aan de buitenzijde van de douchecabine zodat eventueel spatwater uit de stijlen naar binnen kan lopen, en afgevoerd kan worden. Op deze manier voorkom je schimmelvorming in je douchecabine. Bij de verbinding tussen het glaspaneel en de vloer kit je zowel de binnen- als de buitenkant van het paneel.

Voilà! Je douchecabine staat. Zelfs voor ervaren klussers is het plaatsen van een douchecabine een tijdrovende klus, dus neem hiervoor de tijd en bestudeer de handleiding nauwkeurig. Ben je de handleiding van je douchecabine kwijt? Ga dan naar onze downloadpagina, hier kun je alle handleidingen van onze sanitair producten vinden. Kom je er ook met de handleiding echt niet uit bij de installatie? Neem dan eens een kijkje op onze pagina voor veelgestelde vragen.