De Industriële badkamer
08 apr. 2018 - Sanitair

De Industriële badkamer

We kunnen het er niet vaak genoeg over hebben: de industriële woonstijl. Voor de woonkamer is er van alles verkrijgbaar in deze karakteristieke stijl. Industriële deuren, lampen, meubels en vloeren; alles is industrieel. Is jouw woonkamer al helemaal in stijl, en ben je klaar om ook de rest van het huis een industriële make-over te geven? Begin bij de badkamer, en lees hieronder hoe je een prachtige industriële badkamer kunt realiseren.

industrieel badkamermeubel

Een nieuw interieur begint natuurlijk bij het kleurenpalet. De industriële stijl maakt veelvuldig gebruik van donkere en sobere kleuren; zwart en grijs zijn hierbij het meest prominent. In de badkamer is het natuurlijk gemakkelijk om donkere kleuren te verwerken door een zwart badmeubel op te hangen. Zo’n intense kleur komt helemaal mooi tot zijn recht met een matte afwerking. Maar je kunt ook op andere manieren donkere kleuren in je badkamer brengen. Denk bijvoorbeeld eens aan een douchecabine met zwarte profielen, of een wastafelblad van donker graniet. Deze bijzondere producten zullen gegarandeerd een eyecatcher zijn in jouw badkamer.

Miko badmeubel

industriële wastafel

Niet alleen de kleuren zetten de toon voor het interieur, ook de gebruikte materialen hebben een grote invloed op de sfeer en uitstraling van de ruimte. Industriële ruimtes maken vaak gebruik van ruwe materialen zoals (donker) metaal, beton en hout. Metaal is er in de badkamer genoeg: kranen, douchesets en douchewanden tikken dit puntje moeiteloos af.

Hout en vocht gaan doorgaans niet samen, maar fake it ‘till you make it met een houtdecor op het badmeubel. Houtdecoren van goede kwaliteit zijn vaak nauwelijks van echt te onderscheiden, en brengen een warmte in de industriële sfeer.

Ook andere natuurlijke materialen zoals natuursteen doen het goed in een industriële badkamer. Denk bijvoorbeeld eens aan de eerdergenoemde granieten wastafel. Niet alleen qua kleur en stijl is dit materiaal retestrak, het is ook nog eens oersterk en krasbestendig.

Industriele douchecabine

industriële accenten

Wil je de industriële stijl compleet maken, óf juist alleen een klein tintje industrieel in je badkamer? Voeg dan kleine accenten toe met een industriële touch. Krukjes, doucherekken, kapstokken, zijn kleine accenten die een groot effect kunnen hebben op de sfeer in je kamer. Door hier dezelfde regels toe te passen als bij de grotere meubels (donkere kleuren, natuurlijke materialen), heb je met een kleine moeite een passend industrieel accent in de badkamer.

Ook de betegeling kan een groot verschil maken in je badkamer: de stoere metrotegels zijn tijdloos en passen perfect in en industriële badkamer.

Wil je nog meer weten over de industriële woonstijl? Lees dan ook onze blog over industriële deuren of bekijk Bruynzeel Industrieel.