Badkamertips
10 feb. 2018 - Sanitair

Badkamertips

Het samenstellen of renoveren van een badkamer kan behoorlijk lastig zijn. Hoe ga je de kamer indelen? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Welke maat past het beste en last but not least welke kleur wil je hebben? Alsof deze vragen de keuzes niet al lastig genoeg maken, zijn er ook nog de minder voor de hand liggende overwegingen: Hoe hang ik een meubel op? Wat is het verbruik van mijn douche? Om het keuzeproces voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, zetten we hieronder een aantal belangrijke overwegingen op een rijtje.

Montage

Het moeilijkheidsniveau van het ophangen van bijvoorbeeld een badkamermeubel of het installeren van een douche kan verschillen. Bij ieder sanitair artikel wordt een handleiding meegeleverd met montage instructies. Je kunt deze handleidingen echter ook doorkijken voordat je een meubel of ander artikel hebt aangeschaft. Op onze downloadpagina kun je iedere handleiding terugvinden om deze rustig door te kijken; vóór- of nadat je het product hebt gekocht. In deze handleiding kun je bekijken of het monteren van het product uitvoerbaar is met jouw ervaring. Tevens is het bij sommige artikelen handig om een extra paar helpende handjes te hebben bij de montage, ook dit staat aangegeven in de montagehandleiding. Voor extra tips over de installatie van een douchecabine kun je ook onze eerdere blog lezen.

Karo badkamermeubel

veiligheid

Met name in de badkamer zit een ongeluk in een klein hoekje. Daarom zijn alle Bruynzeel douchecabines uitgerust met gehard veiligheidsglas. Wanneer gewoon glas breekt, valt het uiteen in scherpe scherven die ernstige snijwonden kunnen veroorzaken. Gehard veiligheidsglas breekt echter niet uiteen in scherven, maar in kleine korrels die geen ernstige verwondingen teweeg kunnen brengen.

Niet alleen douchecabines kunnen een gevaar vormen in de badkamer, met name in een huishouden met jonge kinderen is het belangrijk dat badkamermeubels en wastafels stevig en robuust in elkaar zitten. Een meubel dat goed op de juiste manier is geïnstalleerd is stevig genoeg om bestand te zijn tegen het gewicht van een peuter.

Douchecabine Bruynzeel

verbruik

Ben je graag milieubewust in de badkamer? Dan is het belangrijk om te weten hoeveel water je kraan of douche verbruikt. Een regendouche werkt goed bij een watertoevoer van ongeveer 10 liter per minuut. Dit verbruik hangt ook samen met de waterdruk: bij een waterdruk van 1 bar verbruikt de douche minder water dan bij een druk van 3 bar. Om dit getal in perspectief te zetten: In Nederland verbruiken we bij een gemiddelde douchebeurt 51,17 liter water. Doorgaans verbruiken regendouches circa 20 liter per minuut, maar een kleine, waterbesparende douchekop verbruikt tussen de 4,5 en de 8,5 liter. Een gemiddeld bad gebruikt tussen de 120 en 150 liter. De regendouches van Bruynzeel verbruiken dus voor de luxe van een regendouche relatief weinig water.

De niet-draaibare kranen in het assortiment van Bruynzeel zijn allemaal waterbesparend. In de uitloop van deze kranen zit een perlator die de uitstroom begrenst op ongeveer 5,5 liter per minuut. De vorm van de perlator zorgt ervoor dat het water in een krachtige straal uit de kraan stroomt, waardoor je met minder water toch dezelfde kracht hebt.

BRON:
VITENS