Badkamermeubel voor kleine badkamers
19 nov. 2017 - Sanitair

Badkamermeubel voor kleine badkamers

De badkamer is de ruimte waar voor veel mensen de dag begint of juist eindigt. Calm down of fire up— iedereen heeft een eigen ritueel in de badkamer, dus heeft ook iedereen een eigen ideale indeling van de badkamer. Een bad of een douche? Of allebei? Spiegel of spiegelkast? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Al deze afwegingen zijn belangrijk om jouw perfecte badkamer samen te stellen. Helaas gooit de beschikbare ruimte vaak roet in het eten bij het samenstellen van de badkamer van je dromen. Gelukkig heeft Bruynzeel badkamermeubels speciaal voor kleine badkamers in het assortiment.

kleinste bruynzeel badmeubel

Het kleinste badkamermeubel dat Bruynzeel aanbiedt is de Mino-serie. Dit badmeubel is verkrijgbaar in verschillende breedtematen, met als minimum 50 centimeter. De klap op de vuurpijl is echter de dieptemaat van het meubel: die is slechts 38 centimeter! Door dit kleine formaat is de Mino in te passen in zelfs de kleinste badkamer. Toch biedt dit badmeubel met twee laden in de onderbouwkast voldoende opbergruimte. Deze opbergruimte kun je nog verder uitbreiden op een ruimtebesparende manier door in plaats van een spiegel, een spiegelkast te installeren. De spiegelkasten van Bruynzeel zijn allemaal, ongeacht de maat, uitgerust met twee stopcontacten en een lichtschakelaar. Ook zijn de planchetten in de spiegelkast in hoogte te verstellen om de opbergruimte in te delen naar jouw behoeften.

Mambo badkamermeubel

ruimte optimaal benutten

Indien je een kleine ruimte hebt maar toch geen water bij de wijn wilt doen wanneer het aankomt op luxe, is er ook nog de Karo serie. Dit badmeubel is 40 centimeter diep en daarmee iets groter dan de Mino. De Karo is echter wel uitgerust met een keramieken wastafel, terwijl de Mino een composieten wastafel heeft. Ook is de Karo uitgerust met automatische verlichting in zowel de kolomkast als de onderbouwkast, en een stopcontact in de kolomkast. De minimale ruimte van de Karo is dus optimaal benut. Bij de Karo geldt dus echt: size doesn’t matter; it’s how you use it.
Karo badmeubel

optisch in je voordeel

Buiten het kiezen van het juiste badmeubel zijn er nog meer mogelijkheden om de kleinere badkamer functioneel en toch stijlvol in te delen. Kies er bijvoorbeeld voor om alle kasten zwevend op te hangen, zodat de vloer vrij blijft. Hierdoor lijkt de vloer, en daarmee de ruimte optisch groter. Een andere manier om door middel van gezichtsbedrog wat extra vierkante metertjes in je ruimte te smokkelen is door grote tegels te gebruiken. Grotere tegels betekent minder voegen, waardoor het oppervlak groter lijkt. Ook het gebruik van kleuren in de badkamer kunnen invloed hebben op de optische grootte hiervan. Een lichte kleur kan ruimtes lichter en opener, en daarmee dus groter laten lijken. Donkere tinten laten ruimtes doorgaans kleiner lijken. Indien een volledig witte badkamer je toch iets te klinisch lijkt, kun je ook een donkere accentmuur maken om de ruimte toch wat interessanter te maken.

Het is één ding om je badkamer optisch groter te laten lijken, maar de badkamer staat of breekt met de keuze van de badmeubels. Indien de eerdergenoemde badmeubelseries je toch niet aan spreken, heeft Bruynzeel nog meer keuze uit andere kleinere bad- en fonteinmeubelen. Bekijk onze website voor alle mogelijkheden die het sanitair assortiment heeft te bieden.