Alles over badkamerkasten
09 dec. 2017 - Sanitair

Alles over badkamerkasten

De inrichting van de badkamer staat of valt met de hoeveelheid beschikbare opbergruimte. Al heb je de mooiste inloopdouche en de meest luxueuze wastafel: als er niet genoeg ruimte is om je spullen op te ruimen, oogt het geheel rommelig en onverzorgd. Ontspannen in bad wegdromen wordt lastig wanneer je omringd bent door shampooflessen, handdoeken en scheerspullen. Besteed daarom genoeg tijd aan het uitzoeken van de juiste badkamerkasten. Kasten voor in de badkamer bestaan in allerlei soorten en maten, en dan hebben we het nog niet eens over het design!

Onderbouwkast

De onderbouwkast is een badkamermeubel dat onder de wastafel geplaatst wordt. Hierdoor neemt de kast niet meer ruimte op dan nodig en biedt het toch een hoop extra opbergruimte. Alle wastafels van Bruynzeel hebben een bijpassende onderbouwkast zodat de maten van de wastafel en de kast perfect op elkaar aansluiten. De indeling van de onderbouwkast kan variëren: er is mogelijkheid tot een gelijke of ongelijke ladeindeling of je kunt kiezen voor openslaande deurtjes in de onderbouwkast. Deze keuzevrijheid verzekert dat je jouw spullen precies kunt opbergen zoals jij dat wil. Met luxueuze toevoegingen en opties zoals softclose-systemen, automatische verlichting en verschillende soorten grepen is er voor ieder wat wils in het assortiment onderbouwkasten.

Kolomkast, hoge kast of badkamerkast

Indien je ook met een onderbouwkast toch nog ruimte tekort komt, kun je kiezen voor een kolomkast, ook wel bekend als een hoge kast en de badkamerkast bij uitstek. Deze kast is qua vormgeving en samenstelling geheel ontworpen om optimaal te functioneren in de badkamer. De kast is smal en ondiep, en neemt dus weinig oppervlakte in. Wat de kast echter mist in breedte en diepte wordt volledig gecompenseerd door de hoogte van de kast. De hoge kasten van Bruynzeel doen hun naam eer aan en zijn beschikbaar in hoogtematen tot wel 175 cm! De kolomkast biedt ruimte voor alles wat opgeborgen moet worden; van handdoeken tot elektrische apparatuur.

De nieuwe kolomkast van de Karo-serie is zelfs uitgerust met een ingebouwd stopcontact zodat alle elektrische apparaten op kunnen laden en toch netjes opgeborgen zijn. Verstelbare planchetten in de kolomkast geven je de mogelijkheid om de indeling precies zo aan te passen zoals jij het wilt. Om te zorgen dat het interieur van de badkamer een stijlvol geheel vormt, is bij iedere badmeubelset is een bijpassende kolomkast verkrijgbaar.

Karo kolomkast
Spiegelkast Bruynzeel

spiegelkast

Met name in de kleinere, Nederlandse badkamer is het soms lastig om voldoende opbergruimte te realiseren. Een kast achter de spiegel is daarvoor een ideale oplossing. Hiermee creëer je, zonder extra ruimte in te nemen, een opbergruimte waarmee je alles bij de hand hebt. De indeling van de spiegelkast is vrij in te delen door eenvoudig de planchetten te verstellen. De ingebouwde stopcontacten en lichtschakelaar zorgen ervoor dat je niets tekort komt en optimaal overzicht hebt over de opgeborgen spullen.

Met een klein beetje ruimte kom je dus al heel ver in opberg-land. Lees je goed in over de mogelijkheden en deel jouw badkamer optimaal in met deze informatie. Lees meer over het inrichten van een kleine badkamer in onze blog: badkamermeubels voor kleine badkamers.