Wat is een zweefdeurkast?
10 jul. 2019 - Deuren

Wat is een zweefdeurkast?

Maak de industriële woonstijl compleet met zweefdeuren van Bruynzeel Industrieel. Maar wat is een zweefdeurkast nou eigenlijk? Nou, je bent vast wel bekend met die mooie garderobekasten met schuivende zweefdeuren. Heel strak en modern! Dat zijn echte eyecatchers voor in de slaapkamer. Ook deze ruimte dient immers naar stijl ingericht te worden. In een omgeving die rommelig en druk is, is het lastiger om tot rust te komen en dat gaat ten koste van de nachtrust. Zorg daarom voor een mooi ingerichte en goed opgeruimde slaapkamer. En laat een zweefdeurkast dan nét het meubel zijn wat hier perfect van pas komt! De minimalistische uitstraling zorgt voor een rustgevend effect en daarnaast zit er enorm veel opbergruimte achter de kastdeuren verscholen!

Maar wat is een zweefdeurkast dan?

Misschien is het je wel eens opgevallen dat de deuren van deze unieke garderobekast lijken te zweven. Ze raken de grond niet aan en zweven als het ware voor de kast. Dit komt door het unieke rolsysteem waarmee ze zijn bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de deuren aan de voorkant van de kast hangen. De zweefillusie ontstaat door het driedimensionale effect wat gecreëerd wordt door de deuren die een stukje naar voren staan. Dat verklaart gelijk de benaming van deze kast. Een groot voordeel van de opzij schuivende zweefdeuren is het feit dat je geen rekening hoeft te houden met de draaiing van de deuren. De kast kan dus makkelijk in een kleinere ruimte worden gebruikt. Altijd handig als een noodzakelijk meubel minder ruimte in beslag neemt, toch?

Wat is jouw droom zweefdeurkast?

Deze luxe garderobekasten komen in veel soorten en maten voor. Hoe ziet jouw droom kast eruit? Welke stijl spreekt jou aan? Door middel van een zwart frame en glazen panelen wordt makkelijk een industrieel effect gecreëerd – een stijl die momenteel niet weg te denken is uit de woonwereld! Om een extra dimensie toe te voegen aan de slaapkamer kan je ook kiezen om de glazen platen in één of meerdere deuren te vervangen door spiegels. Op die manier zorg je niet alleen voor gebruiksgemak, het zorgt ook voor een illusie van een grotere slaapkamer. Nog een reden waarom dit type kast ideaal is voor een kleine ruimte. Bovendien hoef je geen hoek meer vrij te houden voor een staande spiegel, dus dat scheelt weer ruimte!

Wat is een zweefdeurkast

Indeling van de kast

Heel vervelend als je een garderobekast hebt die niet genoeg planken bevat voor al jouw opgevouwen was of te weinig ruimte op de roede heeft om alle hangers op te plaatsen. Om dat probleem op te lossen kan een zweefdeurkast volledig naar jouw wens worden gemaakt. Wij geven we de optie om de indeling volledig te personaliseren. Richt de kast in met onder andere planken, lades, roedes en schoenopbergers. Jij bepaalt waar deze geplaatst worden, zodat je hem makkelijk kan inruimen en duidelijk overzicht hebt over waar alles ligt. En wanneer je klaar bent schuif je de deuren weer dicht, zodat de slaapkamer mooi opgeruimd is. Dat wordt lekker rustig slapen vannacht!

Wil je geïnspireerd worden door extra informatie over dit prachtige type garderobekast? Lees dan ook onze pagina over industriële zweefdeurkasten.