Personaliseer je binnendeur
10 okt. 2019 - Deuren

Personaliseer je binnendeur

Binnendeuren zijn vaak het ondergeschoven kindje in het interieurontwerp. Bij het indelen van het huis wordt met name gericht op de opvallende focal points van het huis zoals een kleurrijke accentmuur, een strakke vloer of opvallende meubels. Voor binnendeuren nemen we vaak genoegen met een simpele, praktische deur in RAL9010. Hartstikke zonde! Want een binnendeur in de juiste stijl en kleur kan jouw interieur helemaal in balans brengen. Zelfs de ogenschijnlijk kleine details zoals de handgreep kunnen nét dat beetje extra toevoegen dat jouw interieur nodig heeft. Lees hieronder wat voor mogelijkheden er allemaal bestaan voor de nederige binnendeur.

systeem

Bij het kiezen van een deur denken de meeste mensen direct aan de standaard openslaande deur. Maar er zijn nog andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld eens aan een schuifdeur. Het voordeel van schuifdeuren is dat ze geen ruimte nodig hebben om open te zwaaien, deze deuren zijn dus ideaal voor deuropeningen in nauwe ruimtes zoals een smalle gang of een kleine badkamer. Maar ook met voldoende ruimte kunnen schuifdeuren een trendy toevoeging zijn aan de ruimte. Een schuifsysteem in een opvallend design maakt jouw deur helemaal af.

panelen

Heb je eenmaal gekozen voor het type deur, denk dan ook eens na of je een paneeldeur zou willen. De indeling van panelen breekt het vlakke oppervlak van de deur, en maakt deze daardoor interessanter. Doorgaans geldt hoe minder panelen de deur heeft, hoe moderner deze eruit ziet. Ook de profielen van deze panelen hebben invloed op de stijl van de deur: je kunt kiezen voor een strakker, recht profiel of voor een klassieker schuin profiel. Wist je trouwens dat dit inmiddels veelgebruikte schuine profiel van de paneeldeur een uitvinding van Bruynzeel is? Lees hier meer over in de blog “Deuren door de jaren heen”.

Klassieke binnendeur

glas

Bij een paneeldeur kun je er ook voor kiezen om een paar panelen te vervangen met een glaspaneel. Met meer glas in de deur lijkt de ruimte groter en valt er meer licht in je kamer. Vind je gewoon transparant glas teveel doorkijk bieden? Denk dan eens aan matglas. Of complementeer een klassieke stijl met een kleurrijk glas-in-lood paneel.

Deur met print

KLEUREN

Over kleur gesproken: een gekleurde deur kan een accent toevoegen aan elke ruimte. Mocht je wat minder avontuurlijk zijn met kleurgebruik in veelgebruikte ruimtes, dan kun je ervoor kiezen om alleen de zijde van de deur die níet naar de leefruimte gericht staat te verven. Op deze manier kun je ervoor kiezen om dit kleuraccent alleen in het oog te laten springen als de deur open staat. Durf jij juist wél het avontuur aan met je binnendeur? Denk dan ook eens aan een deur met een print: kies een afbeelding die bij jouw interieur past en maak van je deur een eyecatcher in huis. Met de configurator van Bruynzeel Studio heb je keuze uit vele verschillende prints, waarmee je zelf online je deur kunt samenstellen.

deurbeslag

Met het juiste deurbeslag zet je de puntjes op de i van je binnendeur. Wil je een moderne, rechte vorm of juist een klassieke ronde deurklink? Ga je voor zwart, chroom of brons? Wordt de afwerking mat of glanzend? Al deze keuzes verzekeren dat je deur tot aan het laatste detail helemaal naar jouw smaak is.