Kamer en suite
15 nov. 2019 - Deuren

Kamer en suite

Iedereen heeft wel eens de behoefte aan wat extra privacy of om je lekker even terug te trekken. Een kamer en suite kan in dat geval een uitkomst bieden. Door een ruimte op te delen in twee kamers krijg je meer mogelijkheden om de ruimte optimaal te benutten. Naast de praktische redenen die je kunt hebben om je kamer op te delen, kunnen de deuren ook een sfeerbepaler van de opgedeelde leefruimtes worden.

Gezelligheid in huis

Met een kamer en suite creëer je een voorkamer (aan de straatkant) en een achterkamer die gescheiden zijn door schuifdeuren. De ruimte kun je daarmee flexibel aanpassen naar twee geheel eigen functies. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een speelruimte voor de kinderen en een zitruimte of juist een zit- versus eetkamer. De kinderen kunnen achter de deuren hun eigen paleisje hebben in de speelkamer, terwijl jij rustig met vrienden in de andere ruimte kunt genieten. Hoe groter een ruimte is, hoe meer we geneigd zijn om daarin weer een kleinere ruimte te creëren. Dat komt omdat we behoefte hebben aan geborgenheid en een kleinere ruimte met een specifieke functie, zoals een zitruimte, geeft een comfortabel gevoel. Daar bestaat een typisch Nederlands woord voor: gezelligheid.

schuifdeuren slaapkamer

Eindeloos variëren

Hoe maak je een kamer en suite? Door een schuifdeurensysteem aan te brengen, kun je in een handomdraai een mooie kamer en suite maken. Je kunt kiezen uit een enkele of een dubbele deur, voorzien van panelen en/of ingezet met glas in lood. Zwart geschilderde schuifdeuren geven een chique uitstraling, maar door een robuust schuifdeurensysteem te kiezen krijgt de schuifdeur juist een krachtig uiterlijk. Een schuifdeur met een robuust schuifdeurensysteem zorgt daarmee voor een landelijke of industriële sfeer. Zoals je merkt, zijn er veel verschillende mogelijkheden en combinaties mogelijk bij het creëren van een kamer en suite!