Wat is een taatsdeur?
27 jun. 2018 - Bruynzeel

Wat is een taatsdeur?

Is een standaard openslaande deur te doorsnee en gewoontjes voor jou? Wil je liever iets spannenders, zonder dat dit extra ruimte inneemt in huis of moeilijk te monteren is? Dan is de taatsdeur de perfecte deur voor jou. Misschien vraag je je af: "Wat is een taatsdeur"? De taatsdeur, ofwel pivotdeur, is een zeer bijzonder deurontwerp dat gegarandeerd een opvallend onderdeel zal zijn van het interieur. Voor een extra groots effect is het tevens mogelijk om te kiezen voor dubbele taatsdeuren. Iedereen die voor het eerst op bezoek komt zal met open mond naar de taatsdeur kijken, want het is echt een luxe verschijning die zorgt voor licht, ruimte en rust.

Maar wat is een taatsdeur dan precies?

Een taatsdeur is met een scharnier verankerd in de boven- en onderzijde van de deur. Om die reden wordt deze in het plafond en de vloer gemonteerd. In plaats van de muren. Omdat de deur draait aan scharnieren aan de boven- en onderkant, draait de taatsdeur om een verticale as. De deur kan daardoor zowel naar binnen als naar buiten draaien. Bij de meeste deuren zit de as langs de zijkant, echter bij de taatsdeur zit deze meer naar het midden. Zo ontstaat een uniek pivot effect wanneer de deur geopend wordt. Dat zorgt gegarandeerd voor leuke reacties! Een typische taatsdeur heeft geen kozijn waar de deur in hangt. Dit resulteert in een minimalistische look die zorgt voor rust en eenheid. Strak en clean; daar draait het allemaal om bij een mooi interieur!

Taatsdeur

Wat zijn de voordelen van een taatsdeur?

Nu de vraag “Wat is een taatsdeur?” beantwoord is, kunnen we spreken over de vele voordelen van deze luxe deur:  • Je haalt een uiterst unieke deur in huis die het middelpunt wordt van de inrichting. Hij zal nooit gaan vervelen, want er zijn maar weinig mensen die zo’n speciaal element in hun huis hebben.
  • De waarde van een huis stijgt door de aanwezigheid van een taatsdeur: het geeft het huis meer persoonlijkheid, en een luxe uitstraling.
  • Doormiddel van een glazen taatsdeur laat je meer natuurlijk licht naar binnen komen, met name als de aangrenzende kamer veel ramen heeft. Daarnaast lijkt de vloer verder door te lopen en wordt de aangrenzende kamer betrokken bij het geheel. Dat creëert een illusie van extra ruimte en openheid.
  • Wanneer wordt gekozen voor een solide taatsdeur in dezelfde kleur als de muur, dan valt de deur niet eens op. Zodra hij wordt geopend lijkt het alsof de wand opengaat. Dit zorgt voor een totaal ander effect dan een glazen taatsdeur. Het is waar mogelijk nóg minimalistischer in het interieur door het feit dat de deur één wordt met de muur.
  • Een taatsdeur sluit altijd automatisch, zodat er in de winter aanzienlijk wordt bespaard op stookkosten. Veiligheid staat hierbij vooraan: de deur sluit met vertraging zodat er niet makkelijk vingers tussen komen.
  • Omdat er geen slotkast geplaatst te worden zijn er oneindig veel mogelijkheden in ontwerp en vakverdeling.
  • Door het feit dat er geen zware kozijnen nodig zijn voor de bevestiging van de deur, maakt dit de montage een stuk makkelijker.

Kortom, als antwoord op de vraag “Wat is een taatsdeur?” kunnen wij het beste antwoorden met “Een uiterst uniek uitziende pivoterende deur die zorgt voor een wauw-factor in elk interieur!”.Binnen ons zwarte, metalen deurenconcept Bruynzeel Industrieel bieden wij taatsdeuren aan. Lees meer over Bruynzeel Industrieel.