Interieurtrends voor het najaar 2017
09 nov. 2017 - Bruynzeel

Interieurtrends voor het najaar 2017

Het is gedaan met de warme en lichte dagen van de zomer. We trekken ons allemaal langzaam meer terug in huis voor het knusse gevoel van het najaar. Nu we dit seizoen meer binnen zullen doorbrengen is het des te belangrijker dat het interieur warmte en gezelligheid uitstraalt ter compensatie van het gure buitenweer. Hieronder verschillende tips om jouw interieur klaar voor de herfst te maken.

pas je kleurenpalet aan

In onze eerdere blog “interieurtrends 2017” lieten we al weten dat donkere, rijke kleuren zoals smaragdgroen grote trends zouden worden in 2017. Voor de frisse lente is het misschien wat heftig om zulke donkere kleuren te gebruiken in je woonruimte, maar het najaar biedt de perfecte timing om deze sfeervolle en mysterieuze kleuren te gebruiken. Het is waarschijnlijk een wat grote investering om een hele wand over te schilderen of een bankstel te vervangen voor een donkergroen exemplaar, maar er zijn ook andere manieren om een nieuw kleurenpalet in je interieur te verwerken. Denk bijvoorbeeld eens aan nieuwe kussens in een andere kleur, of een ander dekbedovertrek. Ook objecten zoals kaarsen, verlichting, vazen en andere woonaccessoires bieden een hoop mogelijkheden om je kleurenpalet uit te breiden.

gebruik natuurlijke materialen

Een extra voordeel van en donker en sfeervol kleurschema is dat deze kleuren vaak goed samengaan met hout en andere natuurlijke producten-- en laat dit nu net ook een trend van dit jaar zijn! Hout is een product dat van zichzelf karaktervol en sfeervol is, en leent zich perfect voor vrijwel ieder interieur. Ook andere materialen met hun oorsprong in de natuur zoals kurk of klei kunnen je interieur een compleet nieuwe look geven. Hout is breed toepasbaar in meubels, vloeren of zelfs als muurbekleding.
Bruynzeel deur landelijk

speel met texturen

Een andere sfeervolle vorm van bekleding die dit najaar helemaal hot is, is fluweel. Deze luxe stof straalt kwaliteit uit en voelt prettig aan. Ook een (nep)bontje als knusse toevoeging aan je woonkamer voegt warmte toe aan je interieur. Hoe heerlijk voelt het om in het frisse najaar op een warm vachtje te gaan zitten? De afwisseling van texturen is een terugkerend thema in het interieur voor dit najaar. In een gedigitaliseerde wereld vol gladde oppervlakken zoals smartphones en tablets is het heerlijk om thuis te komen en je zintuigen te stimuleren door middel van tactiele oppervlakken. Ook hier komen de eigenschappen van natuurlijke materialen weer naar voren. Materialen zoals hout, kurk en klei hebben uitgesproken texturen en zijn vaak uniek in stijl. Ook planten kunnen op een natuurlijke manier meer verschillende texturen in je interieur aanbrengen: verenig buiten en binnen door planten uit je tuin met prachtige herfstkleuren als decoratie binnen te gebruiken.

Zo zie je dat met kleine toevoegingen en aanpassingen, je interieur al compleet van sfeer kan veranderen. Met de bovenstaande tips maak je jouw huis winterklaar en geniet je optimaal van het najaar.

bronnen:
countryliving
housebeautiful
Amara