Interieurtrends 2018
21 jan. 2018 - Bruynzeel

Interieurtrends 2018

Ben je toe aan een verandering in je interieur? Of je nu een hele make-over van je kamer hebt gepland, of slechts je ruimte wil vernieuwen met wat nieuwe accessoires: de woontrends van 2018 hebben voor ieder wat wils.

trend #1 klassiek

Het is niet altijd nodig om je interieur compleet te vervangen, want sommige trends uit 2017 blijven nog even hangen. De klassieke woonstijl is in 2018 nog steeds hip en happening, dus de fluwelen kussens en luxueuze materialen mogen blijven liggen. Indien je een grote herorganisatie hebt gepland, kun je deze woonstijl aanvullen met een klassieke en toch tijdloze visgraatvloer of behang met een traditionele bloemenprint.

Interieurtrends 2018

trend #2 groen

Ook de groene en natuurlijke trend van het vorige jaar is nog lang niet passé. Verschillende tinten groen - fel en minder fel, verzadigd en minder verzadigd - gecombineerd in de ruimte zijn rustgevend en uitnodigend. Met de woontrend “groen” wordt echter niet alleen de kleur op zichzelf bedoeld, maar een botanische woonstijl in het algemeen. Uiteraard betekent dit veel planten, maar een uitgebreide selectie aan standaard sanseveria’s maakt het interieur niet veel spannender. Wees daarom creatief met planten, en gebruik ze als accessoires. Denk hierbij aan planten onder stolpen of een DIY mini terrarium. Heb je niet echt groene vingers? Dan kun je ook nog een botanisch tintje aan je interieur geven met behulp van botanische motieven en thema’s op het behang of in schilderijen.
Colourblocking

Bron: https://www.flexa.nl/nl/kleurinspiratie/alles-wat-...

trend #3 colourblocking

Het vergt wat lef, maar het effect is ontzaglijk: colourblocking geeft jouw interieur pit! Het combineren van twee of meer contrasterende kleuren in het interieur geeft een moderne twist aan iedere woonstijl. De regels voor colourblocking zijn vrij in te delen. Ben je niet vies van een beetje kleur en eigenzinnigheid? Kies er dan voor om een scherp contrast te stellen door kleuren te gebruiken die compleet aan het andere eind van het kleurenspectrum liggen. Indien je voorkeur ligt bij een wat ingetogener interieur gebruik je kleuren die dichter bij elkaar liggen en elkaar complementeren. Een extra reden om colourblocking dit jaar eens uit te proberen is het feit dat de Flexa kleur van het jaar – Heart Wood – uitermate geschikt is voor deze trend! Heart Wood is een subtiele, grijsroze kleur die zich goed laat combineren met verschillende kleuren en tinten. Heb jij nog restanten van de vorige Flexa kleur van het jaar in je interieur resteren? Dan heb je geluk! Heart Wood kan namelijk prachtig gecombineerd worden met Denim Drift.

trend #4 zwart staal

Qua materialen mag zwart staal niet ontbreken in 2018. Dit materiaal geeft een stoere en industriële look aan elk product. Een grote, metalen deur met veel glasoppervlak is een statement piece in je interieur, en maximaliseert de lichtinval in de ruimte. Het is echter ook mogelijk om met minder ingrijpende aanpassingen je interieur een industrieel tintje te geven. Denk bijvoorbeeld aan een klein bijzettafeltje of krukje met zwarte, stalen poten. Een combinatie van zwart staal met natuurlijke materialen zoals hout zorgt ervoor dat al dat metaal je ruimte geen kille stemming geeft. Een houten vloer past in vrijwel ieder interieur en maakt de industriële accenten warm en uitnodigend.

Gelukkig beweegt de mode van de wooninrichting niet zo snel, en zijn veel trends uit het afgelopen jaar nog vrij toepasbaar. Heeft jouw geheugen een opfrisser nodig? Lees dan ook onze blog over Interieurtrends van 2017.

Bruynzeel industrieel
bronnen:
roomed
stijlvolstyling
popsugar