De woonboulevard op tweede paasdag
29 apr. 2018 - Bruynzeel

De woonboulevard op tweede paasdag

De woonboulevard: voor velen de ideale plek om inspiratie op te doen voor een nieuw interieur. Alles zit bij elkaar, dus het vergelijken en combineren van producten, kwaliteit en materialen is gemakkelijk. Het personeel is gespecialiseerd en kan advies geven voor jouw specifieke situatie. Om deze reden is het al jaren een traditie om op tweede paasdag massaal de woonboulevard te bezoeken. Winkels strooien met stuntprijzen en ludieke acties om klanten binnen te trekken, en de slimme shoppers onder ons maken daar maar al te graag gebruik van. Toch is het vaak afzien op deze dagen vanwege de enorme mensenmassa die het aantrekt. Twijfel jij of je jouw zuurverdiende vrije dag ellebogend in de IKEA door wil brengen? Lees dan hieronder waarom je de woonboulevard zou vermijden op tweede paasdag.

Redenen om niet te gaan

- Moeten we het nog zeggen? Het wordt druk, druk, DRUK!
- Parkeren is nagenoeg onmogelijk. Waarschijnlijk kun je pas 7 straten verderop parkeren, en stel je voor dat je die afstand moet lopen met een gloednieuw maar loodzwaar badmeubel.
- Het winkelpersoneel heeft het zo druk dat niemand je kan helpen of adviseren.
- Je brengt je vrije dag door met eindeloos wachten in enorme rijen voor de kassa.

Bruynzeel staatsbosbeheer

Hoe te vermijden

1. Online shoppen is een ideale uitkomst. Stel je voor dat je relaxed vanaf je luie stoel, of -als het weer het toelaat- op je laptop in de tuin een volledig nieuw interieur bij elkaar kunt shoppen. Dan klinkt die drukke woonboulevard wel héél onaantrekkelijk. Online winkelen lijkt lastig met zoiets groots en sfeerbepalends als meubilair. Toch hebben veel winkels tegenwoordig verschillende services die het online keuzeproces vereenvoudigen. Het aanvragen van stofstalen en kleurstalen geeft je een goed idee van het materiaal en de werkelijke kleur van het product. Vaak hebben online winkels ook een royale bedenktijd zodat je, indien het artikel toch tegenvalt, het altijd nog kunt retourneren. Check hierbij wel heel goed het terugstuurbeleid om niet voor vervelende verassingen te komen staan.

2. Ga je toch liever fysiek winkelen? De woonboulevard mag dan bol staan van de mensen, de kleinere tweedehands winkels zijn doorgaans een stuk rustiger. Vintage, antiek of gewoon kringloop: tussen alle spullen in deze winkels liggen vaak prachtige pareltjes verstopt. Voor een zacht prijsje kun je een uniek meubelstuk in huis halen. Hou wel rekening met eventuele schade en de opknapbeurt die nodig zou zijn. Indien je een creatief oog hebt, kun je natuurlijk ook júist op zoek naar een opknappertje, om het helemaal jouw eigen meubelstuk te maken. Veel kleinere winkels pikken graag een graantje mee met de tweede paasdag shop-traditie, maar het is toch verstandig om vooraf de openingstijden te controleren.

3. Doe beide met bieden! Indien zowel tweedehands als online shoppen jou wel aanspreken, is Marktplaats of Ebay de perfecte combi van deze methodes. Het bieden op meubilair en andere spullen voor je interieur is spannend en kan je een ontzettend goede deal opleveren.

toch de boulevard op?

Ben je niet overtuigd en wil je koste wat het kost de winkels in? Zorg dan dat je goed bent voorbereid en direct op je doel af kan. Ook wanneer je op minder drukke dagen voor interieur gaat shoppen is het slim om vooraf inspiratie op te doen door woonbladen door te nemen, of een moodboard te maken met alles wat jou aanspreekt. Neem ook eens een kijkje op onze eerdere blog om de interieurtrends van 2018 nog eens door te nemen. Op deze manier sla jij je slag snel en efficiënt!

Visgraat vloer

Bron: RTL Nieuws
Foto bovenaan de pagina: ANP via RTL Nieuws

rel=nofollow