Bruynzeel referenties tijdens de Museumweek
15 apr. 2018 - Bruynzeel

Bruynzeel referenties tijdens de Museumweek

Tot en met 15 april is het Museumweek in Nederland. In deze week zetten 400 musea in Nederland hun pronkstukken extra in de spotlights, en worden speciale tentoonstellingen georganiseerd. Ook van Bruynzeel zijn we recentelijk naar het museum geweest: we hebben namelijk een prachtige visgraatvloer gelegd in het Airborne Museum Hartenstein.

Airborne museum

airborne museum

In het Airborne Museum wordt de beroemde Slag om Arnhem herleefd, die plaatsvond in 1944. Met een uitgebreide tentoonstelling waarin verslagen van oorlogsveteranen, authentieke wapens, films en foto’s de verhalen vertellen, geeft het museum een levendige ervaring van deze slag. Indien je je nog meer wil inleven in de gebeurtenissen van 1944 kun je in de speciaal ingerichte ondergrondse ruimte de geschiedenis nog levensechter ervaren door een dramatische tentoonstelling.

Het speciale pronkstuk dat het Airborne Museum voor de Museumweek extra uitlicht, is de jachthoorn van John Frost. Deze hoorn werd in de slag om Arnhem door Luitenant-kolonel John Dutton Frost gebruikt om het verzamelsignaal te geven. Helaas raakte Frost gewond en moest hij zich na een zware strijd overgeven aan de Duitsers, waarbij hij de jachthoorn kwijtraakte. In 1945 werd de hoorn teruggevonden in het puin, en in 1997 werd deze geschonken aan het museum.

Visgraatvloer expositieruimte

Bruynzeel heeft mogen bijdragen aan dit belangrijke stukje geschiedenis door de vloer in de expositieruimte en het museumcafé te voorzien van een stijlvolle houten vloer gelegd in een visgraatpatroon. Het museum is een klassiek rijksmonument dat omstreeks 1865 is gebouwd. Om de klassieke sfeer van het gebouw intact te houden, is er gekozen voor een houten vloer in visgraatpatroon, omlijst door een bies en een band, afgewerkt met een lak.

Geniet dit weekend dus van een dagje uit met een tripje naar het Airborne Museum. Leer hier over de geschiedenis van Nederland, maar kijk bij de tentoonstelling en in het museumcafé ook eens naar beneden: naar onze prachtige visgraat houten vloer.

Visgraatvloer